Няма как да не харесаме Хелена Бонъм Картър и лудичкия й начин на обличане.

Английската актриса отново демонстрира щурия си стил на церемонията на Британските награди за независимо кино, които бяха раздадени в Лондон този уикенд.

Развята коса, чанта на звездички, издут лъскав тоалет, прекалено много бижута и смайваща физиономия – типичната Хелена.

Но да не забравяме, че доста провокативния й начин на обличане бе забелязан и оценен не от кой да е, а от модната библия “Вентити феър”. Списанието я определи за една от най-добре облечените звезди в света през 2010 г. Уау!

Какво да кажем. Талантът провокира стил. А, 44-годишната Хелена, която има две деца от режисьора Тим Бъртън,определено е талантлива.

И поредното доказателство за това е, че си тръгна от Британските награди за независимо кино със статуетката за най-добра поддържаща роля за образа си на кралица Елизабет, майката на сегашната английска кралица Елизабет II в лентата "Речта на краля".

И тъй като рядко съществува талант без чувство за хумор, Хелена се пошегува, че би искала да играе повече главни роли и да печели отличия за първостепенни характери.

”Трябва да благодаря на моя чудесен приятел (режисьора Тим Бъртън, бел. ред.), който ми дава страхотни роли - на шимпанзе (в “Планетата на маймуните”, бел. ред.) или на кралица с голяма глава (в “Алиса в страната на чудесата”, бел. ред.). “, сподели Хелена на награждаването си.

Шегаджийка. Ние те харесваме във всяка роля. На 100%.