Световната премиера на новия филм на Дженифър Лопес "Да свалиш Уолстрийт" се състоя на престижния Международен филмов фестивал в Торонто (TIFF). Горещата латино дива, която е също толкова популярна в киното, колкото и на музикалната сцена, изгря на червения килим с ефектна златна рокля на Maison Yeya.

Снимка: Getty Images

 

Лопес събра погледите на всички с екстравагантен клъч, обсипан с камъни Swarovski, който наподобява пачка стодоларови банкноти и перфектно кореспондира със сюжета на филма.

"Шеметно забавление, което отдава почит на женската сила", пише Бет Уеб от "Empire".

В него група стриптизьорки решават да ограбят не кого да е, а акулите от Уолстрийт с измамна схема с кредитни карти. На червения килим Дженифър Лопес беше в компанията на годеника си Алекс Родригез. На световната премиера на филма блестяха още звездите на Констанс Ву, Лили Райнхарт, Кики Палмър и Джулия Стайлс. 

"Дженифър Лопес заслужава "Оскар" за ролята си в изненадващия хит на фестивала в Торонто", пише Кристофър Кемпбъл от "Rotten Tomatoes".

Вдъхновен от истински истории, "Да свалиш Уолстрийт" проследява живота на няколко стрийптийзьорки, които решават да променят правилата на играта с богатите си клиенти от Уолстрийт. Планът им изглежда привидно безобиден, докато нещата не се объркват напълно.

"Сагата за стриптизьорките обирджийки на Джей Ло е порочно удоволствие", пише Бенджамин Лий от "Гардиън".

Филмът е вдъхновен от истински събития, описани от журналистката Джесика Преслър в специален материал в сп. New York. Критиците вече се изказаха особено ласкаво за филма на режисьорката и сценаристка Лорийн Скафария и дори се появиха коментари, че Да свалиш Уолстрит може да стане претендент дори за "Оскар".

"Вдъхновяваща бурлеска от хумор, находчив сценарий, мода и оскъдно облечени аутсайдери", пише Брайън Труит от "USA Today".

Операция "Да свалиш Уолстрийт" излиза в кината този петък (13 септември). Повече снимки от премиерата можете да видите в галерията по-горе, а тук за филма: