По традиция кралските особи (и не само) обличат втори тоалет след венчавката – такъв, който ще им е удобен да се забавляват на партито с гостите. С втора сватбена рокля се бяха Кейт Мидълтън и Меган Маркъл. С втора рокля се появи и внучката на Елизабет Втора – принцеса Юджини, която в петък се омъжи за Джак Бруксбанк.


За разлика от първата рокля на британския дизайнер Peter Pilotto, с която булката се появи в параклиса „Дейнт Джордж“, втората беше видимо по-феерична и по-удобна за танци и веселба. За втория си тоалет и частното парти в двореца Юджини беше заложила на американския дизайнер Zac Posen.

Снимка: Facebook

Самият Поузън коментира, че за направата на роклята се е вдъхновил от красотата на Уиндзор. Нежният цвят на тоалета дизайнерът е почерпил от красотата на английската роза и по-конкретно от Бялата роза на Йорк. Това е и тайният символ, който е избродиран на двете рамене на роклята и на гърба.

И макар дизайнерът да е американски, в тоалета има детайли, за които е помислено предварително и те са изцяло британски – като например бродираните рози и нежната коприна, от която е изработен тоалетът.Младоженецът също смени визията за официалната вечеря със смокинг.

Юджини и Джак отпразнуваха сватбата си с 800 близки и приятели в Royal Lodge, която е на няколко километра от замъка Уиндзор и е резиденция на бащата на принцесата принц Андрю.

А ето и какви тоалети избраха за партито след сватбата Кейт и Меган:

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Херцогинята на Съсекс беше заложила на изчистена копринена рокля на Стела Маккартни за сватбата си с принц Хари през май тази година.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


През 2011 година пък херцогинята на Кеймбридж избра креативния директор на Александър Маккуин – Сара Бъртън да сътвори втория й тоалет.