Станимира Янакиева е главен стилист в bTV. Тя се грижи за това лицата на телевизията да изглеждат безупречно и със стил в ефир. Начинът, по който се обличаме, показва какви сме всъщност – как искаме да се обръщат към нас, с какво ще бъдем запомнени и какви послания отправяме с облеклото, което избираме, смята тя.

Тази година, за разлика от миналата, като че ли настроението е малко по-празнично, с желание за повече блясък. Затова потърсихме Станимира за съвет - какво и как да изберем, за да сме стилни за празника.

 

Снимка: Личен архив

Всичко е въпрос на добра комбинация, минимални усилия и повече въображение, казва тя. Според нея цената на дрехата няма значение. "Може да изградим стил, който не зависи от себестойността на дрехата, а от възможността сами да изразим начина, по който искаме да изглеждаме. Много деструктивно е да мислим, че дрехата прави човек", споделя Станимира.

За себе си казва, че се облича според настроението си, което не означава всеки ден в различен стил. Усъвършенствала е комбинирането на дрехи и аксесоари, така че да правят аутфита почти винаги да изглежда различно.

"Бих посъветвала внимателно да избираме дрехите и още по-внимателно изборът на аксесоарите, които ще допълнят и завършат нашия цялостен аутфит. Те са тази неизменна част към облеклото, която ни откроява и подчертава нашата индивидуалност", казва Станимира.

Снимка: Личен архив

Според нея е добре да вземем този подарък за себе си, от който може и да нямаме нужда, но пък ще ни донесе естетическа наслада. "Много често забравяме за нашите потребности покрай цялата празнична атмосфера и мислим в тези дни повече за другите. Направете си мечтаната Коледа според вашите желания и просто я изживейте. Тук и сега осъзнато! И смирено!".