Връчването на наградите „Оскар“ е най-важното събитие за киноиндустрията, което всяка година събира бележити имена в „Долби Тиътър“, Лос Анджелис – от актьори до режисьори. По червения килим е задължително да се появите в официално облекло, като дрескодът е „Уайт Тай“ (White Tie). С други думи – това означава ултра официална визия и е най-тържественият дрескод за поява на събитие.

От дамите се изисква да бъдат с дълги до земята рокли и с ръкавици, като са позволени дълбоки деколтета. Носенето на бляскави бижута, които допълват тоалета, е задължително, но не е препоръчително слагането на часовник.

От господата се очаква да бъдат в черен фрак, с панталони от същия плат, бяла риза с висока колосана яка с подвити ъгълчета, бяла жилетка, папийонка, черни чорапи и черни лачени обувки.

Практиката показва обаче, че дрескодът е формалност, която често не се спазва от знаменитостите. Повечето от тях са повлияни от модата или от желанието да привлекат внимание върху себе си. И тазгодишната церемония по връчването на престижните статуетки не е изключение. Ето кои звездни мъже бяха най-елегантни и спазиха ли дрескода „Уайт Тай“.

Райън Гослинг, който беше номиниран в категорията за най-добър актьор в поддържаща роля, се появи в черен костюм Gucci, като ризата му определено не беше бяла и с колосана яка.

Снимка: Getty Images

Ръбовете на ревера на сакото имаха сребристи елементи - както и на ризата му. Феновете и модните критици вероятно ще му простят нарушаването на официалния дрескод, защото визията на Гослинг най-вероятно е вдъхновена от участието му във филма „Барби“.

Още един актьор, който беше забравил бялата риза у дома, е Дуейн „Скалата“ Джонсън.

Снимка: Getty Images

Вместо черен костюм, той беше заложил на сив копринен костюм от Dolce & Gabbana, синя риза и шал в бордо. Това обаче е личният моден почерк на Скалата, който винаги избира цветни костюми пред черни за подобен тип събития.

Брадли Купър също избра да не се яви на събитието с фрак, но се придържаше към официалния черен цвят.

Снимка: Getty Images

В костюма на Louis Vuitton, който е шит по поръчка за актьора, се забелязваха някои модерни елементи - като сините копчета, двуредното закопчаване на сакото, което е много актуално в момента, както и разширяващите се крачоли на панталона.

Красавецът Мат Бомър направи впечатление със смокинга си Brunello Cucinelli в класически цветове. Вместо свободна кройка, той беше заложил на втален силует и определено не беше сгрешил.

Снимка: Getty Images

Колман Доминго пък доказа, че аксесоарите са също толкова важни, колкото и самото облекло.

Снимка: Getty Images

Разбира се, костюмът Louis Vuitton е поръчков, но към него стилистите бяха добавили интересни детайли – златни копчета, впечатляваща папийонка, голям часовник и пръстени.

Миналогодишният носител на „Оскар“ за поддържаща мъжка роля във филма "Всичко, навсякъде, наведнъж" - актьорът Ке Хуи Куан, също направи великолепно появяване на червения килим на Оскарите тази година.

Снимка: Getty Images

Той се беше спрял на костюм на Giorgio Armani, като сакото беше двуредно и в цвят бордо, а панталонът – в черно.

Джак Куейд, синът на Мег Райън и Денис Куейд, също грабна погледите с модния си вкус по време на Оскарите.

Снимка: Getty Images

31-годишният актьор се появи в красив костюм от кадифе, който на пръв поглед изглеждаше черен, но когато се загледахме по-задълбочено, открихме, че всъщност е в много тъмен нюанс на лилавото.