Бела Хадид, американка от палестинско-холандски произход, бе обявена за най-добрият модел на 2022 г. в класацията на Models.com.

Моделът оглави класацията след гласуването на професионално жури, съставено от известни фотографи, дизайнери, редактори и стилисти. Потребителите на интернет направиха подобен избор. 27-годишната манекенка се е снимала в рекламни кампании на популярни световни марки като Balenciaga, Adidas, Victoria's Secret, Miu Miu и Isabel Marant.

Снимка: Getty Images

Според експертите от модния бранш, второто място е за италианския топмодел Виктория Черети. Читателите пък гласуваха за южносуданско-австралийския манекен Адут Акеч.

Снимка: PAPER

В категорията "Пробив на годината" спечели грузинският модел Матилда Гуарлиани. 22-годишната красавица е участвала в модни ревюта на Fendi, Chanel, Carolina Herrera и Rokh.

БГНЕС припомня, че през ноември редакторите на американската версия на списание GQ обявиха Бела Хадид за най-стилната знаменитост в света. Според журналистите манекенката е спечелила и благодарение на умението си да носи правилно мъжки дрехи.