Елизабет Кравец е на 17 години, когато получава короната и титлата "Мис Варна" 2023. Тя е дъщеря на украинец и българка и фактът, че печели конкурса, предизвиква нелицеприятни коментари в социалните мрежи и политизиране на темата. Скандалите около нея обаче не спират дотук. След като печели "Мис България" организаторите отнемат короната й.

КОЯ Е ЕЛИЗАБЕТ КРАВЕЦ?

1. Елизабет Кравец е модел от малка, а освен това е и състезателка по спортни танци. Тя е шампион на България за 2017, 2019 и 2023 г. На световното първенство през 2021 г. достига до полуфиналите.

2. Тя е родена в Израел, където живее до 7-годишна възраст. Живе в Сърбия 2 г., след което семейството й се мести в в България. 

Снимка: Instagram/@elizabeth_kravetss

3. Баща й е наполовина украинец, наполовина евреин, а майка й наполовина българка, наполовина украинка. Елизабет има по-голям брат, както и сестра от първия брак на баща й, която живее в Израел.

4. Признава, че майка й е тази, която командва вкъщи. Спалнята в дома й е розова. 

5. Учила е пиано, танци, тенис и рисуване. 

6. Елизабет е висока 177 см, с мерки 89/64/90. Освен титлата, получава и още множество специални награди, както и правото да представи морската ни столица на националния конкурс "Мис България".

Снимка: VIP Fashion Group

7. В конкурса на Варна е избрана сред 22 участнички на грандиозен спектакъл, който събира над 600 гости от цяла България. Короната, инкрустирана със скъпоценни камъни, й бе предадена от носителка на титлата Мис Варна 2022. Това не е първото участие на Елизабет в този конкурс. Преди това се е явявава през 2019 г.  

8. До спечелването на конкурса "Мис България" не е имала сериозна връзка. Представя си човека до себе си като "джентълмен, който да е с мен в добро и зло". След конкурса много мъже започват да й пишат с различни предложения. "Но не се поддавам“ – пояснява Елизабет в "Живот по действителен случай".

9. През септември 2023 грабва титлата "Мис България".

10. В началото на юни организаторите на конкурса "Мис България" обявиха, че отнемат короната на победителката за 2023 година Елизабет Кравец. Тя подронвала имиджа и престижа на „Мис България“. Въпреки многократните предупреждения Елизабет не взела мерки и затова ще се раздели с титлата. Короната се поема от нейната първа подгласничка Илияна Борисова, която е "Мис Шумен".