Организаторите на конкурса Мис България обявиха, че отнемат короната на победителката за 2023 година Елизабет Кравец.

Тя подронвала имиджа и престижа на „Мис България“. Въпреки многократните предупреждения Елизабет не взела мерки и затова ще се раздели с титлата.

Снимка: VIP Fashion Group

Короната се поема от нейната първа подгласничка Илияна Борисова, която е Мис Шумен. Оттук нататък тя ще изпълнява отговорностите, свързани с короната.

Снимка: Facebook.com/iliyana.borisova.718

„Ние имаме пълно доверие в нейната способност да представлява нашата организация с грация, достойнство и в съответствие с нашите ценности. Ние разбираме, че това решение може да изненада мнозина", пишат организаторите на "Мис България".

По този начин короната се завръща в Шумен, тъй като през 2021 г. титлата бе спечелена от Сара Младенова, която е от същия град.

Коя е Илияна Борисова?

Тя е ученичка в ППМГ “Нанчо Попович” и иска да се реализира в сферата на хуманитарните науки, по-точно психология. Висока е 170 см и тренира лека атлетика.

Снимка: Facebook.com/iliyana.borisova.718

Нейната кауза е да останат младите хора тук, в България.

Снимка: Facebook.com/iliyana.borisova.718

Според Илияна визията на идеалния мъж не е важна, важни са качествата, които носи.

Снимка: Facebook.com/iliyana.borisova.718

Илияна признава, че ще се чувства успешна, ако намери баланса между семейство и кариера.

Припомняме, че Елизабет Кравец се сблъска с много хейт в социалните мрежи, след като стана Мис Варна и особено след получаването на титлата Мис България.

Снимка: instagram.com/lazarova_karina/

Причината е в нейния произход – баща й е наполовина украинец, наполовина евреин, а майка й наполовина българка, наполовина украинка. Повече по темата вижте тук: