На 3 юни организаторите на конкурса Мис България обявиха, че отнемат короната на победителката за 2023 година Елизабет Кравец.

За техните мотиви и коя е новата носителка на титлата – можете да прочетете тук:

Малко по-късно Елизабет Кравец коментира ситуацията в своя Инстаграм профил.

Снимка: Instagram/@elizabeth_kravetss

„Приятели, искам да ви благодаря за милите думи и подкрепата, която ми оказвате в последните 24 часа. Всеки разговор, СМС или съобщение беше изключително ценен за мен.

С организатора на конкурса “Мис България” не съм говорила от месеци и за мен беше изненада този ход от негова страна, в който публично и без никакво предизвестие реши да публикува поредица от внушения. Винаги съм вярвала, че това е конкурс за красота, а не за обслужване на нечии бизнес интереси. Задълженията ми по договора до момента са изпълнявани от моя страна и ако някой има друга гледна точка или претенции, винаги може да ги отправи към съда, каквато възможност е предвидена в точката за прекратяване на договора.

Снимка: Instagram/@elizabeth_kravetss

Всички други опции са свързани с взаимно съгласие, каквото аз не съм давала. Предполагам, че зад това действие може да стоят финансови проблеми, наранено его или скрити договорки с партньори на събитието, но те не могат да бъдат прехвърляни на мен. Не е случайно, че в писмото не са посочени никакви аргументи или конкретни факти за този гняв.

Снимка: Instagram/@elizabeth_kravetss

Като доказал се спортист, аз съм възпитана на отговорност и дисциплина. Точно такова отношение имах към тази титла и персонално към ангажиментите с организатора на събитието. За съжаление, това не беше двустранен процес и насреща не получавах нищо освен поставяне на нови условия, на които в даден момент спрях да обръщам внимание.

Снимка: Instagram/@elizabeth_kravetss

Истината е, че всички мои постижения – 8-кратен шампион на България, 7-ма в света и втора в Европа по спортни танци, носителка на титлите “Мис Варна” и “Мис България” 2023 са благодарение на труда, постоянството и подкрепата на хората, които са до мен. Това дали ще мога да използвам една или друга титла няма да ме определи като човек. Няма да ме направи по-слаба или по-силна, няма да ме направи по-добра или по-лоша.

Снимка: Instagram/@elizabeth_kravetss

Съветът ми към следващите участнички в „Мис България“ е да внимават с подводните камъни, които г-н Санчез полага в отношенията си с момичетата!

Аз съм Елизабет Кравец и съм “Мис България” 2023. До нови срещи!“ – написа варненката в социалната мрежа.

Очаквано, нейният пост предизвика много коментари.

„Един път да имаме наистина красива Мис България, не ония напомпани маймуни и не можахме да не се о… ерем пак със скандали. Ако беше любовница на някой зърнен или пилешки бос, нямаше да има никакъв проблем…“ – написа потребителка на Инстаграм, а друга добави „За съжаление, всичко в България е корупция и тъмни сделки. Съжалявам за случилото се!“.