На артистичната столична улица "Шишман" 37 близо до храм "Св. Седмочисленици" може да се влезе в малък двор, чието пространство делят кокетният ресторант The Little Things и още три други заведения.

Снимка: Даяна Петкова

Помещава се във възобновена стара къща, като всяка една от шестте й стаи на двата етажа има различен дизайн, със собствени характер и усещане. 

Собствениците са се опитали максимално да се доближат до домашната атмосфера, залагайки на малките неща, като вази с живи цветя, семпли мебели и акценти по стените.

Снимка: Даяна Петкова

Кухнята на заведението е традиционно домашна, но има и някои по-непознати предложения. Всеки ден предлагат обедно меню със супа, салата, предястие и основно. Посетихме заведението малко по-късно през деня и дневните опции вече бяха привършили, така че заложихме на предложения от основното меню. Подобно на интериора, то също е непретенциозно и внася усещане за уют, заради ръкописните надписи и илюстрации на предложенията.

В менюто ще откриете осем салати и разядки, десет аламинута, шест основни, прясна паста с четири вида сос, както и три риби (лаврак, пъстърва и сьомга). Храната се приготвя на място и нищо основно не е предварително сготвено.

Заложихме на по-леки летни предложения, като салата с домати, краставици, лук, гриловано сирене, прясна мащерка и песто от босилек (7,90 лв). Приятно впечатление правят пресните продукти като розовите домати в салата, които бяха изключително вкусни.

Снимка: Даяна Петкова

Другото ястие, което опитахме, бяха бъркани яйца с червени чушки, сирене, пресен лук и шарена сол (5,40 лв). Традиционните подправки ще ви припомнят за храната, приготвена от баба в миналото.

Снимка: Даяна Петкова

Като предястие разделихме тапас по гръцки с три вида маслини, дип от патладжан и червени чушки и мариновани пълнени чушки със сирене. То също беше на добро ниво като единствена забележка е относно цената – 13,80 лв. за 350 г.

Снимка: Даяна Петкова

Тук предлагат и изключително вкусни десерти, които са различни всеки ден. Един от най-големите им хитове е торта Павлова, като често експериментират с вкусовете (ванилов крем с ром, смокини, боровинки/италиански лимонов крем и боровинки/лимончело, маскарпоне крем и горски плодове).

Като безалкохони предложения имат сок (бъз, малина, мурсалки чай, ягода), както и домашна лимонада от бъз, мента и лайм.