Масимо Ботура, посланик на Lavazza от 2013 г., спечели първо място с ресторанта си „Остерия Франческана” на наградите „Топ 50 ресторанта в света” на церемония в Билбао.
С трите си звезди Мишелин и световното си признание той е един от главните готвачи, решили да споделят креативната си визия с Lavazza и да развият нови начини за възприемане на кафето. Масимо Ботура е първият артистичен глобален проповедник на 17-те цели за устойчиво развитие, дефинирани от ООН за постигане до 2030 г. Чрез своята неправителствена организация Храна за душата (Food for Soul) главният готвач отправи призив за намаляване на хранителните отпадъци.
Официалното кафе на кулинарните Оскари „Топ 50 ресторанта в света за 2018г.” за пореден път бе Lavazza, като марката не призната за предпочитано кафе в най-добрите места за хранене. Кафето, предложено на гостите по време на събитието, бе специалната серия Kafa (идва от сърцето на етиопските гори, където расте с минимална човешка намеса), включено в ексклузивните кафе преживявания, като например Caipimoka - коктейл, с основна съставка Lavazza еспресо кафе, пресен босилек, водка Elit, лимон и Сан Пелегрино.
На международното събитие в света на висшата кухня бяха наградени и други главни готвачи – Виргилио Мартинес, Алберт Адриа, Енрико Крипа, и др.