Chef’s table01 е интересно кулинарно събитие, което ще се опита не просто да погъделичка небцето ви, а буквално да накара рецепторите ви да се изгубя (а после да се намерят) във вселената от вкусове. Вкусно, с класа и с лично отношение - това се случва на кулинарната фиеста в периода 19 - 24 март, в която известни майстори-готвачи ви предлагат да опитате тяхното специално 6-степенно меню.

Снимка: chefstable.bg

Кой?

Всяка вечер е посветена на различен шеф и неговия ресторант. В рамките на събитието за вас готвят шеф Борис Петров (Secret), шеф Ивайло Петков (Lazy), шеф Иван Манчев (Cactus), шеф Димитър Дамянов (Este) и шеф Антоан Верест (L'Instant).


Снимка: http://chefstable.bg/

Получавате цялото внимание на персонала и можете лично да разговаряте с шеф-звездата на вечерта! Дегустационна кулинарна концепция, приготвена ръчно и представена от самия шеф специално за вас!

Колко?

Посещението на една вечеря с 6-степенно меню е на цена 95 лв. По желание, може допълнително да си купите вино от предложенията за вечерта. Посетителите получават и специални подаръци.

Какво се случи досега?

На вечерята на шеф Борис Петров в ресторант Secret на 19.03 бе разработена кулинарната концепция "Събор". Шеф Петров е един от журито на кулинарното състезание по bTV - Lord of the Chefs (2014 г.). В ресторанта си предлага дегустационни менюта до 14 курса. Менюто на шеф Петров в рамките на Chef’s table01 носи художествен и неочакван ъгъл на традиционните български ястия и готварски методи - разложка шупла с месо и корбан чорба да се пие, калкан сарма с лук и орехи, а за финал - десерт на основата на боза, охладен с азот.

Снимка: chefstable.bg

Вечерята на шеф Ивайло Петков в ресторант Lazy на 20 март мина под красивото име Красота в храна и цветя. Деликатното, флорално меню отпразнува началото на пролетта. С 12-годишен опит в собствения си ресторант, Ивайло Петков знае как да накара всеки гост да се чувства специален. Ето и какво опитаха гостите на тази вечеря - цвят от лавандула с карпачо от заек и крем от цвекло, пролетни цветя с плодове, ароматен кокосов ориз, скреж от лайм с невен и йогурт мус жасмин и макарон от кестени.

Е, провокирахме ли сетивата ви?
Облизвате ли се?