Израснала в семейство на артисти, Ралица Стоянова избира кукления театър да бъде нейния път в актьорското майсторство. Любовта й към театъра обаче не я спира да направи и своя дебют в киното с филма “Жените наистина плачат”, с който стига и до червения килим на филмовия фестивал в Кан. 

Ралица израства в семейство на куклени актьори. Театърът е вторият им дом със сестра й Силвия. И двете от малки си играят с куклите зад кулисите. Когато Ралица решава да избере актьорския път, кандидатства и за куклена, и за драматична актриса. Сякаш е писано да стане куклена актриса. Разболява се преди изпита по драматичен театър и така й не успява да се яви на него. Приета е на втората година кукли и така започва нейната любов с това изкуство.

И макар младата актриса никога да не е мечтала за киното, нейният филмов дебют вече е факт. Ралица играе мъжкото момиче Лора във филма “Жените наистина плачат”. Екипът на филма е съставен главно от семейството на Ралица - и пред камера, и зад камера участват лелите й близначки Биляна и Весела Казакови, а Катя Казакова е нейна майка както във филма, така и в истинския живот. 

“Във филма ние оголихме душите си - представихме най-ранимите си моменти.” споделя актрисата.

Снимка: Евгений Милов

Лентата докосва сърцата не само на българската публика. Селектиран е за филмовия фестивал в Кан. Там срещат директори, продуценти, режисьори от световната сцена, които “носят на ръце” българския екип.

Мария Бакалова също е в една от главните роли във филма - с Ралица играят сестри на екрана. Двете актриси стават близки приятелки и извън снимачната площадка. Ралица всъщност първа получава покана за кастинга за филма “Борат 2” от Юлиан Константинов. Но куклената актриса веднага вижда ролята по-подходяща за Мария. 

“Жените наистина плачат” показва на Ралица, че чувствата и това да си уязвим пред другите не те правят слаб, даже обратното.

Силата е в това да не се страхуваш да показваш емоциите си. Силата е в сълзите.

Киното успява да омагьоса младата актрисата. Ралица получава и предложения от чужбина за филмови продукции. Тепърва предстои да я гледаме още на екран.

“Видях, че чрез киното това, което искаш да кажеш, може да стигне до повече хора.”

Какво мисли за това, че я оприличават на Пенелопе Крус и какво още сподели Ралица Стоянова гледайте във видеото. Целия разговор може да слушате в аудиофайла тук или в Spotify. 

Снимка: Евгений Милов