Ресторантите от веригата McDonald's са на приципа на франчайза и всяко заведение представлява отделна фирма. Изданието „Бизнес инсайдър“ съобщава, че британската кралица Елизабет също е собственик (макар и индиректен) на един ресторант McDonald's. Заведението се намира в Banbury Gateway Shopping Park в Оксфордшир, чиято земя е собственост на короната.

Изненадваща вест за монарх, управляващ имоти и наследство с обща стойност 13 милиарда лири.

„Кралският“ ресторант се отличава с дивани, тапицирани с кожа, както и с таблети Samsung, които могат да бъдат ползвани свободно от клиентите, докато похапват. Вестник „Сън“ обаче припомня, че парите, спечелени от кралските имоти, отиват в държавната хазна, а не у кралското семейство.

Във въпросния шопинг парк (мол) в Оксфордшир има и други обекти, работещи под американски брандове – Starbucks, Marks & Spencer, Next и Primark.

Всъщност това не е първият McDonald's, намиращ се на кралска земя. В подобен търговски център в град Слоу също е имало ресторант за фаст фууд, но през 2016 г. кралицата продава земята за 177 милиона лири.

Няма достоверна информация дали Елизабет Втора някога е яла храна от McDonald's, но се знае, че тя обича английската класика риба с пържени картофи.

Според вестник „Сън“, когато кралицата е в шотландското си имение Балморал, често изпраща свой служител да купи риба и картофи от близкия град.