Ф като фестове
Това лято те са много и навсякъде. След Elevatiоn (Евакуейшън) предстоят още много - Калиакра Рок Фест, Spirit of Burgas, и др.

Х като хляб, сирене и домати
Това е най-готиното ядене за лятото – традиционно по български, вкусно, леко и може да се яде навсякъде.

Ц като цици
Чудех се дали да не напиша цаца, защото и тя е особено предпочитана през лятото, но после се замислих – има вариант тя да се консумира и през зимата. Макар и по-трудно. Затова буквата Ц отива за циците, които смело можем да покажем на плажа. Защо ли? Защото са си наши, защото са си хубави и за да не ни остава разлика в тена, разбира се.

Ч като четка и паста за зъби
Едва ли някой тръгва на път без тях. Хубаво е, че вече има доста портативни версии, които може да сгънете и да приберете в джоба си. Ако все пак забравите – спасителният вариант са ментовите дъвки.

Ш като шоколад и шапка
Шапката е задължителна за лятото. Ще ви предпази не само от главоболие, но и да не изгори кожата на скалпа ви. Доста е неприятно и боли при всяко почесване или разресване (опитът е личен). Колкото до шоколада – трябва само да е на сянка, за да не се разстопи.

Щ като щуротии
Лятото е време за купони, щуротии и необмислени постъпки. Е, не такива, за които после ще съжалявате цял живот – всичко да си има мярка. Просто лудории, които повдигат настроението. Какво пък – дори Мис България 2011 е имала щуро лято.

Ъ като ъндърграунд
Тук включвам всичко от Огънчето на Камен бряг, бункера на Синеморец, спането на палатки на Иракли, качването на стопаджии, пиенето на бири с непознати, до интернационалния секс, временните татуировки, пътуването със Саманта, навигацията с Шуши, яденето на диня със сирене и т.н.

Ь като… е такова животно още нЕма!

Ю като „Юруш на маслините!”
Някои прекарват летата си точно по този начин – като берат маслини в Гърция, Португалия или други страни. Помага да научите езика (обикновено това е английски), а и да намерите нови приятели. Ще се научите и как се берат маслини, а и ще спестите някой лев.

Я като „Я, отпуската свърши!”
Ами, това беше – кога започна, кога й дойде краят (на отпуската и на тази статия). Лошото на хубавите неща е, че наистина свършват много бързо.