Да! Обичаме да излизаме, да се забавляваме, да привличаме погледите, да се смеем и да бъдем винаги красиви, но едно от истински любимите ни неща е да сме с най-близките си приятелки. Споделяме някои от основните причини “защо” ни харесва толкова да се събираме и прекарваме време заедно.

Можем да бъдем небрежно облечени, дори и по пижама – Какво по-хубаво от това да можем да захвърлим високите токчета в един край на стаята, да обуем любимите ни boyfriend дънки, една бяла тениска и да седнем удобно на канапето със своите приятелки и чаша вино в ръка? Няма или поне това е едно от удоволствията на една съвременна дама, която също има нужда да се отпусне и посмее приятно на една или друга лоша шега.

Да говорим свободно за мъже – Това е едно от големите предимства да няма мъжко присъствие около нас. Обвързани или не, жените обичат да говорят за своите мъже и за това какво става в тяхната връзка без да дебнат момента, когато той ще се окаже точно зад гърба им.

Да не носим грим – голямо облекчение е за една жена да се чувства удобно без нищо излишно по себе си. Гримът играе голяма роля в ежедневието ни, но в края на деня с нетърпение чакаме да свалим тази маска и да бъдем естествени без да се опасяваме, че някой ще се вторачва в малките ни недостатъци.

Да хапваме нездравословна храна без някой да ни брои калориите. Тайм аут! Когато сме заедно имаме право да забравим за хранителния си режим и да си доставим удоволствие посягайки към кутиите с шоколадови бонбони, сладки и соленки. Без приятелките това не би било възможно. Женска солидарност или не – факт е, че заедно е по-вкусно и преди всичко позволено.

Да споделяме фантазиите си – от най-смирените до най-екстравагантните. По време на тези женски вечери, няма правила, още по-малко цензура. Всичко можем да си кажем, стига да посмеем. Кой кого харесва? Коя с кого ще отиде на вечеря? Какво ще последва след това... Безброй сценарии, които можем да обсъждаме заедно на воля и без прекъсване.

Да не готвим. Свободаааа! Освен ако не сте върл Chef и кулинарията не е в кръвта ви, за всички останали липсата на това задължение е истинско облекчение.

В интерес на истината когато сме със своите приятелки всичко е възможно и позволено, защото независимо от всичко те са тези, които ни разбират, подкрепят и обичат такива каквито сме. Приятелството е една от големите ценности в наши дни. Любовниците идват и си отиват, но истинските приятели остават завинаги.