Възрастта е само цифра! С особена сила това се отнася за една столетница, която все още работи на пълно работно време, 6 дни в седмицата, като прави по над 50 часа седмично. За сравнение средностатистическият човек, който работи от 9 до 5, си докарва 40-часова работна седмица.

Но не и 100-годишната Мириам Тод от Ню Джърси, която продължава да се включва в семейния бизнес и да работи по-здраво от всеки друг.

"Вярата ми е всичко", казва Тод, жителка на Стратфорд, пред FOX Business.

"Бог има план и цел, а аз съм тук, за да му служа. Така че това е моята основа за всичко. Хората казват, че съм късметлия. Не, аз съм благословен с много енергия, за да мога сутрин да стана вкъщи и да отида на работа", споделя още столетницата.

Снимка: Facebook

Родителите на Мириам отварят мебелен магазин в Стратфорд през 1929 г. Когато била младо момиче, разпространявала рекламни брошури за него от врата на врата. Когато завършва гимназия през 1941 г., бащата й иска тя да работи другаде една година, преди да се присъедини към семейния бизнес.

Тя го прави и се връща да води счетоводството в семейния мебелен магазин през 1942 г., преди да се омъжи през 1944 г.

Тод и съпругът ѝ се преместват за кратко, докато той не е призован да служи в чужбина по време на Втората световна война.
"Аз работех тук, а той се върна през 46 г. и ни се роди първото дете", казва бабата."Бях благословена, че можех да остана вкъщи с децата си и да ги отгледам. А през 1975 г. се върнах на пълен работен ден."

Въпреки че основната роля на Мириам винаги е била счетоводството и отчетността, тя споделя, че обича да общува с клиенти."Клиентите ни са като наше семейство. Родителите ми отпразнуваха 50-годишнината на бизнеса, който имаха - и ни беше казано, че клиентите са семейство."

В това се крие тайната на бизнеса, който продава мебели на четвърто поколение клиенти от четвърто поколение собственици, споделя още американката.

Снимка: FacebookТайната на успеха се крие и в работната обстановка, в която присъстват много от членовете на семейството.

"Чудесно е да мога да работя със сина си и внуците си. Двамата ми внуци са тук всеки ден - внукът и внучката ми. И това се случва по 50 часа седмично или повече."

Според Мириам, начинът й на живот е това, което й е помогнало да поддържа форма и да доживее до 100 години."Опитвам се да се храня правилно и да спя правилно. Не пия и не пуша. Избягвам нещата, които са вредни. Но най-важното е да съм благословена. И съм ранобудна."

Синът на Мириам, Боб, споделя, че майка му е вдъхновение за цялото им семейство.

"Тази жена просто не спира да работи. Енергията ѝ е невероятна. ", казва Боб Тод.