Една 58-годишна баба доказва, че в спорта няма невъзможни неща. Мишел Рол от Пенсилвания успя да се класира трета в спорт, от който преди това се е пенсионирала, оставяйки зад себе си млади състезателки, които са в разцвета на силите си.

Мишел Рол, състезателка по бягане на дистанция от Уисконсин, се е състезавала за отбора на САЩ на Олимпийските игри през 1992, 1996 и 2000 г., но се е оттеглила от спорта преди повече от две десетилетия, за да обучава петте си деца вкъщи, съобщава The Morning Call.



Сега, на 58 години, Рол, която преди три месеца посрещна първото си внуче, се завърна към спорта, като се състезава в 20-километровото спортно ходене по време на олимпийските отборни изпитания на САЩ в събота, 29 юни.

Снимка: Getty Images

За съжаление, Мишел няма да може да се състезава на Летните олимпийски игри в Париж 2024, защото САЩ нямат места за състезатели по спортно ходене на Игрите.

Мишел завърши състезанието, което се проведе в Спрингфийлд, Орегон, за малко повече от час и 42 минути - време, което ѝ отреди трето място в генералното класиране. Тя беше най-възрастната участничка в състезанието.

Разбира се, всичко това коства много усилия за 58-годишната жена, която тренира всеки ден, като навърта общо над 70 км на седмица.

Не липсват и наранявания, които не я отказват от спорта. Миналата година Мишел получава мозъчно сътресение, след като се спъва и удря главата си в бордюр в края на състезанието, а преди три седмици си разцепва брадичката по време на състезание в Торонто.

"Просто си казах, че трябва да остана на краката си и да продължа напред", споделя атлетката за непоколебимия си дух.

Снимка: Getty Images



И въпреки че "пенсионирането" ѝ от спортното ходене е приключило, Мишел казва, че не съжалява за това, че се е откъснала от пистата, за да обучава децата си, които сега са на възраст от 33 до 18 години.



"Средната ми дъщеря ми каза: "Мамо, ти беше много добра атлетка. След това ти се родиха деца. А след това всички ние пораснахме и ти отново си страхотна атлетка. Мисля, че ние бяхме причината“, споделя още американката, която наскоро стана баба за първи път.

Снимка: Getty Images