Американският актьор Дани Мастерсън, който стана световноизвестен с ролята на Стивън Хайд от сериала "Шеметни години” (That '70s Show), беше арестуван и обвинен в три изнасилвания. Твърди се, че ги е извършил между 2001 г. и 2003 г. - докато все още се снимаха епизодите на хитовия сериал, в който участва с Аштън Къчър и Мила Кунис.

Дани Мастерсън с част от останалите звезди в 'Шеметни години"
Снимка: Getty Images

Полицията на Лос Анджелис е започнала да разследва обвиненията в изнасилване още през 2017 г. Актьорът остана няколко часа в ареста, след което беше освободен. Мастерсън трябваше да плати гаранция от над 3 милиона долара.

Дани Мастерсън по времето, когато се предполага, че е извършил престъпленията
Снимка: Getty Images

Дани Мастерсън е обвинен, че през 2001 г. (по това време само на 25) е изнасилил 23-годишна жена. През април 2003 г. е изнасилил 28-годишна жена, а по-късно същата година е изнасилил друга 23-годишна жена, която е поканил в дома си. Освен тези три случая се предполага, че Мастерсън е изнасилил още две жени, но прокуратурата няма достатъчно доказателства, за да му повдигне обвинения.

Ако съдът признае 44-годишния актьор за виновен, това може да му донесе присъда от 45 години до доживотен затвор.

Дани Мастерсън със съпругата си
Снимка: Getty Images

Адвокатите на Дани Мастерсън са убедени, че той ще бъде оправдан по всички обвинения: “Той ще бъде оправдан, когато всички доказателства бъдат показани и всички свидетели имат възможност да свидетелстват”, заяви адвокатът Том Месеру пред “The Hollywood Reporter”. “Господин Мастерсън и съпругата му са в шок, след като тези 20-годишни недоказани твърдения така ненадейно се превърнаха в официални обвинения, но са спокойни, защото вярват, че истината ще излезе наяве. Хората, които познават характера на господин Мастерсън, знаят, че тези обвинения са фалшиви.

Аштън Къчър и Дани Мастерсън
Снимка: Getty Images

Дани Мастерсън не е единственият актьор от сериала, който трябваше да се яви в съда заради събития, случили се по времето, докато течаха снимките. Аштън Къчър също беше призован да свидетелства по делото срещу убиеца на своя приятелка. Актьорът отишъл до дома ѝ, за да я изведе на среща, но никой не отворил вратата. Когато погледнал през прозореца, видял червено петно на пода, за което помислил, че е вино, но по-късно разбрал, че е кръвта на убитото момиче. Извършителят е сериен убиец, отговорен за смъртта на още няколко жени. Той беше признат за виновен и в момента очаква да получи присъдата си, която е може да е смъртна.