Изключително интересни подробности за Джони Деп и бившата му съпруга Амбър Хърд излязоха по време на делото, което холивудският актьор заведе срещу британски таблоид, защото в тяхна статия е бил наречен “насилник над жени”. Едно от обвиненията, което защитниците на Хърд и вестник “Сън” отправиха срещу него, за да докажат, че не е добър човек и баща, беше, че е давал на 13-годишната си дъщеря Лили-Роуз да пуши марихуана. И Джони Деп призна, че това е така.

Дъщеря ми беше на 13, а както знаете 11, 12 и 13-годишните започват да ходят на партита. Там винаги има някой, който иска да ти даде да пробваш от напитката, която пие или нещо друго”, каза актьорът пред съда в Лондон.

За да предпази дъщеря си, Джони Деп е приел нестандартен подход. Той е разговарял с нея за наркотиците и опасността, която злоупотребата с тях крие. Актьорът е казал на Лили-Роуз, че когато е готова, може да дойде при него и той ще ѝ даде да опита.

Снимка: Getty Images

Малко след това 13-годишното момиче е заявило, че вече е готово. Тя е получила разрешение и от майка си Ванеса Паради, с която Джони Деп беше заедно 14 години. Така Лили-Роуз за пръв път е опитала трева в дома си и в присъствието на родителите си.

Причината Джони Деп да държи толкова дъщеря му да опита първо неговата марихуана е била, че той от опит е знаел колко е важно качеството на тревата. Не е искал дъщеря му да се почувства зле или да бъде обзета от параноя и е бил сигурен, че това, с което разполага у дома си,е било с наистина високо качество.

Снимка: Getty Images

Исках да съм честен с нея и тя също да е честна с мен, така че да не прави тези неща и после да ги крие”, завърши той признанието си пред съда. “Ако това е грешно във вашите очи, уважавам преценката ви, но аз отглеждах дъщеря си и по мое мнение бях отговорен родител.

Самият Джони Деп е опитал за пръв път наркотици по-малък. Майка му редовно го е пращала да ѝ донесе “хапчетата за нерви”, които са представлявали някакъв вид наркотик и още на 11-годишна възраст Джони Деп е започнал да краде и да употребява същите хапчета. По тази причина през целия си живот се е борил със зависимостта си от наркотици и алкохол.