Принц Чарлз и херцогинята на Корнуъл Камила отново се върнаха на работа след няколко месеца изолация заради пандемията. Кралската двойка посети болница в Глостършир, където се срещна с работници от първа линия, които се борят с вируса, за да ги поздравят и изразят благодарността си към тях. В болничното заведение са лекувани около 650 души с COVID-19.

Двамата прекараха половин час с около 20 здравни работници пред сградата на болницата. От снимките от събитието става ясно кой е новият начин на протичане на подобен вид прояви – персоналът, както и Чарлз и Камила стояха на 2 метра отстояние един от друг, докато разговаряха.

Снимка: Getty ImagesПрипомняме, че 71-годишният Чарлз беше една от първите кралски особи, която даде положителна проба за коронавирус. В края на март той се самоизолира за 7 дни в дома си в Шотландия с леки симптоми на вируса, след което от Кларънс Хаус завиха, че принцът се чувства добре.


Пред здравните работници от болницата в Глостършир британският престолонаследник е заявил, че в следствие на вируса е загубил усещането си за вкус и мирис и в момента все още се опитва да ги възстанови.

Първия си ангажимент очи в очи от три месеца насам изпълни и принц Уилям. Той посети службата за бърза помощ „Кингс Лин“, където също се срещна със здравни работници при строго спазване на дистанция от 2 метра.

Снимка: Getty Images

И докато принцовете Чарлз и Уилям вече се срещнаха на живо с хора, то кралица Елизабет Втора ще пропусне едно важно събитие за първи път от възкачването си на трона преди 68 години – емблематичните конни надбягвания „Роял Аскът“. Те са важни, защото с тях се открива активният летен спортен сезон. Вместо това монархът изпрати специално съобщение до феновете на надбягванията, които тази година тя ще наблюдава по телевизията от двореца Уиндзор.

Снимка: Reuters


В тези предизвикателни времена ние отново сме щастливи да посрещнем най-добрите коне и жокеи от цял ​​свят и да отдадем почит на онези, които са помогнали това състезанието да стане възможно“, се казва в съобщението от кралицата.