Сами знаем колко разсеяна може да бъде една жена. Особено ако тръгваме на път и сме сами, трябва да бъдем бдителни за себе си, ръчния багаж, дамската чанта и портмонето. В такива ситуации е хубаво да си направим списък с нужните неща, които ще съпровождат пътуването. След като ги опаковаме сме готови за тръгване, Да, ама не. Обърнете внимание на няколко важни съвета, които трябва да научим преди да тръгнем.

Винаги оставяйте по едно копие на личните документи в ръчния багаж. И не поставяйте всичките си пари в дамската чанта. Сложете малко в ръчния багаж и малко в сутиена.

Дами, обърнете особено внимание на бижутата си. Тях поставете в някоя пудриера или палитра за гримиране. Направете така, че те да са лесни за откриване от вас самата, а трудни за същото нещо от евентуален крадец.

В никакъв случай не обличайте дрехи, с които ще се откроявате. Най-удобното нещо за случая са дънките и блузката, без нищо секси.

Ако пътувате за чужда страна, първо научете какви са порядките там. С други думи, ако пътувате до Иран не обличайте къси панталонки и потник.

Вашата чанта не трябва да привлича вниманието. Затова не взимайте аксесоар, който изглежда скъп или крещящ.

Ето и няколко препоръки отнасящи се до безопасността в хотела, в който ще отседнете, дами.

В никакъв случай не се съгласявайте да ви настанят на първия етаж.

Оставяйте телевизора или радиото винаги включени, дори и да не сте в стаята.

Никога не оставяйте ключа от стаята на място, на което всеки може да го вземе или да види номера на стаята ви.

Ако забележите, че някои ви следи, просто се върнете на рецепцията и помолете пиколото да ви съпроводи.