Виктория Бекъм е добавила към банковата си сметка близо 1 милион паунда, като не се присъедини към бившите си колежки от „Спайс Гърлс“, които организираха турне миналата година. От петте момичета 46-годишната дизайнерка единствена не прие да участва в 13-те концерта в Обединеното кралство. Това обаче не й попречи да спечели крупна сума, дължаща се на подновения интерес на феновете към популярната от 90-те момичешка група.

Смята се, че сумата от 1 милион паунда е с почти 300 хиляди британски лири повече от приходите за миналата година от нейния собствен бранд за дрехи.

Снимка: Getty Images

Виктория, Гери Хорнър, Мел Си, Мел Би и Ема Бънтън са единствените собственици и директори на компанията Spice Girls Limited. Това означава, че футболната съпруга има право на една пета от печалбата, реализирана от мърчандайзинг и лицензионни сделки, без да е стъпвала дори на една от датите от турнето.

Според проучване на „Дейли Мейл“ счетоводните книги показват, че компанията е спечелила 4,5 милиона британски лири за 2019 година.