След дълго мълчание по обвинения в насилие актьорът Юлиан Вергов реши да говори. В дълго официално изявление до медиите той защити себе си, заявявайки, че никога не е удрял Диана Димитрова и не е имало каквато и да било форма на физическо насилие от негова страна. Отговорът от актрисата не закъсня -тя каза пред bTV Новините, че ще съди Юлиан Вергов за клевета.


Реакциите в социалните мрежи също не закъсняха. Колеги на 52-годишния Вергов побързаха да го защитят. Без да бъдат многословни, повечето копираха думите на техния приятел. Сред тях са Марта Вачкова, Теодора Духовникова, Захари Бахаров, Яна Борисова, Дарин Ангелов, Милица Гладнишка.


„Юли е казал всичко необходимо. Аз се чудя ще се намери ли някоя неправителствена организация да поднесе едно цвете на майка му. Жена, която от половин година живее с цялата тая помия, която се изсипа върху момчето й.“, написа Захари Бахаров във Фейсбук, копирайки цялото изявление нa Вергов.


Мартина Вачкова също изрази съпричастност и подкрепа за колегата си във Фейсбук с думите „Обич за Julian Vergov и семейството му. Обичам те, мили ПРИЯТЕЛЮ!“. В Инстаграм Вачкова добави и „родителите ти са възпитали истински кавалер и верен ПРИЯТЕЛ!“ заедно с тяхна обща снимка.

Като безумно и безобразно определи случващото се с Юлиян и близките му друга актриса – Теодора Духовникова, добавяйки „Грозна история. Надявам се, тя да върви към края си и да не попречи на всички онези жени, реални жертви на насилие, които имат нужда да ги чуем и да им помогнем.“


В знак на съпричастност актьорът Дарин Ангелов също публикува цялото изявление на Вергов в своя Фейсбук.


Своята подкрепа в социалните мрежи засвидетелства и писателката и сценарист Яна Борисова, която също цитира думите на Юлиан Вергов, подчертавайки, че го подкрепя безусловно.

В защита на Вергов се изказа и Милица Гладнишка с думите "Съжалявам, че Юли Вергов и семейството му са минали през такъв ад!", извинявайки се, че "първосигнално се изказах в подкрепа за търсенето на истината под манипулативния пост на Диана с обвинение, хвърлено в пространството и без имена."