Венсан Касел признава в ново интервю пред "Гардиън", че не харесва отношението към мъжествеността в днешния свят.

Актьорът засяга темата за интернет знаменитостта Андрю Тейт, който наскоро беше задържан в Румъния по подозрение в трафик на хора, изнасилване и създаване на организирана престъпна група. Касел даде да се разбере, че макар много от идеите на Тейт да са фундаментално погрешни, има и такива, които не са напълно безсмислени. Така актьорът разбира желанието на бившия кикбоксьор да "защитава мъжествеността".

"В наши дни да си мъжествен се смята почти за срамно. Трябва да бъдеш по-нежен, по-уязвим. Но мисля, че ако всички мъже станат по-женствени и уязвими, ще имаме проблем", казва Касел.

Актьорът допълва, че фалшивите представи за мъжественост и женственост се набиват в главите на хората от социалните медии: "Вижте какво се случва. В Инстаграм и Тик-Ток ни се внушават фалшиви образи. Мъжете трябва да са такива, жените трябва да са такива. Всичко това е една фантазия за сексуалността. Забравяме, че основното е как се чувстваш в себе си", споделя актьорът.

Например Касел се дразни от факта, че Холивуд често свързва мъжествеността с "напомпани мускулести тела", въпреки че това не е основното нещо, което придава на героя мъжественост. Докато е работил върху някои образи, Венсан е имал работа с истински международни наемници и е осъзнал, че много от тях не се възприемат като "говеда", а понякога дори изглеждат слаби отстрани. Мислиш си, че можеш да ги победиш лесно, но не е така. "Да си мъж не означава да имаш планина от мускули. Означава да си решителен и да поемаш отговорност", казва актьорът.

Той изрази надежда, че думите му няма да се изтълкуват като "женомразки", тъй като в личния си живот е заобиколен от предимно от жени - майка му, бившата му съпруга Моника Белучи, настоящата му съпруга Тина Кунаки и трите му дъщери, пише още БГНЕС.

Вижте повече за Венсан Касел в следващото видео: