Виола Дейвис ще изпълни ролята на Мишел Обама в нов сериал по Showtime, който ще се фокуса върху първите дами на САЩ.

Виола Дейвис ще се включи в едночасов епизод на сериала, в който носителката на "Оскар" ще се превъплъти в бившата първа дама Мишел Обама, съпруга на американския президент Барак Обама.

Снимка: Getty Images

Фокусът в първия сезон на "Първите дами", който ще "вдигне завесата над личния и политическия живот на тези загадъчни жени", ще се върти около Мишел Обама, Елинор Рузвелт и Бети Форд, според информация на Showtime.

Останалите две главни героини все още не са обявени от американския кабелен ТВ канал, собственост на CBS Corporation.

Снимка: Getty Images

"През цялата ни история съпругите на президентите са оказвали забележително влияние не само върху лидерите на нацията, но и върху самата страна. Да имаме Вайола Дейвис за ролята на Мишел Обама е сбъдната мечта и не бихме могли да бъдем по-щастливи да имаме нейния изключителен талант в стартирането на този сериал", заявява президентът на развлекателната продукция на Showtime.

Арън Кули, който е автор на сериала, ще бъде също изпълнителен продуцент и сценарист. Сериалът ще бъде копродуциран от Showtime и Lionsgate TV.

В момента Вайола Дейвис участва в драматичния сериал "Как да ни се размине за убийство?" по телевизия ABC, който ще приключи през май.

Вайола Дейвис е първата чернокожа актриса в историята, която става носителка на наградите "Оскар", "Тони" и "Еми".