В момента се работи по нов сериал на телевизия Showtime, който ще ни разкаже някои по-малко известни истории от Белия дом, свързани със съпругите на президентите на САЩ. Поредицата ще се нарича „Първите дами“ и всеки епизод ще разказва за отделна личност в рамките на един час.

От актьорския състав засега ни е известна само носителката на „Оскар“, „Златен глобус“ и „Еми“ Виола Дейвис, която ще влезе в ролята на Мишел Обама. Дейвис също така е и продуцент на сериала.

Носителката на „Оскар“ Виола Дейвис ще играе ролята на Мишел Обама
Снимка: Getty Images

Тя е втората актриса, която играе ролята на Мишел Обама след Тика Сумтър, изиграла съпругата на Барак Обама във филма „Southside with You“, който разказва за началото на връзката между Барак и Мишел.

„Първите дами“ вече има планирани три епизода за първия си сезон. Освен с Мишел Обама, сериалът ще ни запознае с Елинор Рузвелт и с Бети Форд. Ако поредицата има успех, вероятно ще бъдат направени епизоди и за някои от останалите 42 първи дами.

Барак и Мишел Обама се насочиха към продуцирането на сериали
Снимка: Getty Images

Любопитно е, че самите Барак и Мишел са се насочили към продуциране на сериали и наскоро основаха компанията си „Higher Ground Productions“, която вече има една оригинална продукция – фантастичния сериал „Bloom“, който разказва за странно растение, връщащо младостта на хората. Засега семейство Обама смятат да се въздържат от продуциране на филми и сериали с политическа насоченост.