Американска компания обяви началото на The Blackbeard Treasure – състезание по намирането на 10 сандъка, във всеки от които има по един милион долара.

Във всеки от тези десет щата има по едно заровено „имане“ – Калифорния, Флорида, Джорджия, Илинойс, Мичиган, Ню Йорк, Северна Каролина, Охайо, Пенсилвания и Тексас.

Снимка: The Blackbeard Treasure

За да участвате, трябва да сте навършили 16 години и да си купите срещу 50 долара дигитална карта на щата, в който ще търсите. Всяка карта е с уникален номер. На всеки две седмици ще получавате полезна информация за местоположението на парите.

Можете да си купите карти за няколко щата, но имайте предвид, че общият брой на картите е ограничен.

Не се посочва крайна дата, до която „съкровищата“ трябва да бъдат намерени. Ако участниците в даден щат срещнат затруднения, ще им бъдат изпратени SMS-и с още подсказки.

Организаторите съветват всички участници да носят лопата, фенерче, компас и, разбира се, телефон.

Във всеки сандък има камера, така че организаторите веднага ще видят кой е намерил „съкровището“. В сандъка има телефонен номер, на който трябва да се обадите и да съобщите кода, изписан под телефонния номер, вашите имена и уникалния номер на картата, която сте закупили в началото на играта.

Снимка: The Blackbeard Treasure

В момента само двама души знаят местоположението на десетте кутии – създателят на компанията и един служител на счетоводната фирма Deloitte.

Състезанието ще започне през ноември, но точната дата все още не се съобщава. С част от търсачите ще има снимачни екипи, за да се заснеме тв риалити.

Сайтът на играта е на този адрес