Карнавалът във Венеция е една от най-популяните масови изяви и всяка година привлича множество туристи от всички краища на света. Става световно известен през 18 век, когато достига най-голямата си слава. През този период Казанова прекарва живота си във Венеция между диви партита и любовни афери. В края на века, обичаят с маските бива забранен, но карнавалът оцелява, макар и не в такъв голям мащаб. Едва около 1979 г. традицията е възобновена такава, каквато можете да я видите и днес.

Ако се питате има ли вариант да посетите града по време на карнавала, без това да се отрази сериозно на бюджета ви, експерите от онлайн туристическа агенция eSky имат отговорите.

Снимка: esky.bg

Тази година маскеният карнавал започва на 16 февруари и продължава до 5 март. Самолетни билети в този период все още могат да бъдат купени на цени от 43 евро в двете посоки. Няколко дни престой там ще ви дадат възможност за много и разнообразни дейности. 

През този период градът, който така или иначе е изключително оживен и изобилстващ от туристи, се изпълва с много музика, танци, представления и различни събития. Балове с маски, работилници, в които сами можете да си направите маска, професионални фотосесии с ретро дрехи и разбира се, шикозни маски, са само част от забавленията.


Карнавалът е достатъчно интересен сам по себе си, но няма как да сте там и да не се разходите също до малките и така уютни острови Мурано и Бурано. В Мурано задължително се отбийте до някоя местна работилница, в която да видите как майсторите изработват прочутото стъкло мурано и си купете, макар и нещо дребно, за спомен. Можете да го намерите под всякаква форма – бижута, сувенири, статуетки, магнити и още много други.
Бурано пък е известен с шарените фасади на къщите и ще внесе допълнителен колорит в екскурзията ви. И до двете места се стига лесно от Венеция и не е скъпо. Хотелското настаняване в периода на карнавала започва от 32 евро за двойна стая със закуска.

Възможностите за престой са много – можете да спите в самата Венеция или в някое от близките градчета. Ако изберете втория вариант, е твърде възможно хотелското настаняване да е малко по-евтино, но като прибавите ежедневното придвижване до и от Венеция, да излезе по-скъпо.

Ако вече се чудите коя от всички възможности да изберете, можете да разгледате сайта esky.bg с пълната и подробна програма на карнавала, да резервирате самолетен билет и хотел и да стягате куфара си за Италия.