Актьорът Уесли Снайпс коментира слуховете, че преди години се е опитал да удуши режисьора Дейвид Гойър, докато са работили по филма „Блейд: Троица“. Според него информацията, която се появи през 2012 г., продължава да привлича вниманието на хората единствено защото Снайпс е чернокож.

Снимка: Getty Images

Това е едно от предизвикателствата да си чернокож в САЩ“, каза той в интервю за вестник „Гардиън“. „Един бял човек заявява нещо и всички вярват, че е истина. Защо веднага приемат, че неговата версия е истина? Защото считат, че чернокожият винаги е виновен за проблема.

Снимка: Getty Images

Снайпс има предвид интервюто, което даде Патън Ослоут, който също участва в „Блейд“. През 2012 г. актьорът разказа, че понякога звездата Снайпс се е държал много чудновато на снимачната площадка и е имал много конфликти с режисьора, като веднъж го е нападнал и е опитал да го удуши. Според същото интервю Снайпс е общувал с режисьора Гойър единствено чрез бележки, които подписвал като „Блейд“.

В интервюто си за „Гардиън“ Снайпс споделя, че според него един такъв сценарий не би бил възможен: „Нека ви кажа едно – ако бях опитал да го удуша, вероятно нямаше да разговаряме сега. Ако един мускулест чернокож мъж опита да удуши режисьор, веднага ще попадне в затвора, гарантирам ви. Влязох ли в затвора защото съм го душил? Не, не се е случвало.

Снимка: Getty Images

Всъщност Уесли Снайпс наистина влиза в затвора няколко години по-късно, но по съвсем други обвинения. През 2008 г. актьорът е признат за виновен по обвинения в данъчни измами и влиза в затвора за три години.