Актьорът Крис Нот (Тузара от "Сексът и градът") е обвинен в сексуално насилие от две жени, пише The Hollywood Reporter. Той обаче твърди, че срещите им са били "по взаимно съгласие".

Жените са се обърнали към изданието независимо една от друга. Предполагаемите инциденти са се случили през 2004 г. и през 2015 г. За жените изданието използва псевдоними - Зоуи (40 г.), и Лили (31 г.) 

Първата от тях заявила, че дълги години е мълчала за случилото се, но решила, че е време "да се опитам да оповестя публично кой е той". Провокирало я продължението на "Сексът и градът", в които Крис Нот участва. 

В изявление той отрича обвиненията и твърди, че "срещите са били по взаимно съгласие".

"Обвиненията срещу мен, отправени от лица, с които съм се срещала преди години, дори десетилетия, са категорично неверни. Тези истории биха могли да са отпреди 30 години или 30 дни. Не винаги означава не - това е граница, която не съм преминавал. Не знам защо тези истории се появяват сега, но знам едно: Аз не съм нападал тези жени." - казва актьорът.

Историята, която разказва Зоуи е, че се е запознала с Нот малко след като се е преместила в Лос Анджелис. През 2004 г. работела фирма, свързана с бизнеса на знаменитости. 

"Когато той минаваше покрай бюрото ми, флиртуваше с мен. По някакъв начин получи номер ми и ми оставяше съобщения на служебния телефон" - разказва тя. 

Твърди, че по-късно е била поканена край басейна в жилището му в Западен Холивуд. Докато била там, той ѝ дал назаем книга за четене и ѝ казал да я върне в апартамента му след това. Когато отишла да я върне, според думите й, той я целунал. Тя отвърнала с целувка, благодарила и казала, че ще се върне край басейна, където я чакал приятелят ѝ. Актьорът я дръпнал към себе си, свалил бикините й и я изнасилил.  

"Беше много болезнено, Крещях "Спри!", но той не го направи. Казах му: "Можеш ли поне да си сложиш презерватив?", а той ми се изсмя" - споделя подробности за изданието тя. 

След като забелязала, че по ризата й имало кръв, Зоуи отишла в апартамента на своя приятелка в същата сграда. За THR въпросното момиче разказва, че двете са се качили в колата и тя я е завела в болница.

Бившата шефка на Зоуи също потвърдила пред THR, че й е било споделено за нападението от страна на Нот. Но Зоуи помолила да не разкрива това пред никой друг. 

"По това време бях на 25 години. Не знаех какво да правя." - разказва тя.

Около две години по-късно Зоуи потърсила консултация в Кризисния център за изнасилвания в Калифорнийския университет, което настоящият клиничен директор на инстанцията потвърдил.

Втората жена, представяща се с името Лили, разказва, че се е запознала с Нот през 2015 г. в нюйоркски бар, където е работила като сервитьорка. По това време била на 25 години. Споделя, че Нот я е поканил на вечеря и тя приела. След вечерята отишли в апартамента му в Гринуич Вилидж. 

"Слушахме музика, а той имаше много книги за изкуство и мода. Предпазливо се забавлявах. Той е по-възрастен от мен. Опитваше се да ме целува. Трябваше да кажа "Не" по-категорично и да си тръгна. Но следващото нещо, което си спомням, беше, че той си свали панталоните и застана пред мен", разказва Лили, твърдейки, че след това той е пъхнал пениса си в устата ѝ.

На въпросът й защо го прави, след като е женен, Нот отговорил, че бракът е измама, а моногамията не е истинска.

След това, по думите ѝ, Нот започнал да прави секс с нея.

"Бяхме пред едно огледало. Плачех, докато това се случваше", казва тя и добавя: "Отидох в банята и си облякох полата. Чувствах се ужасно. Напълно изнасилена. Всичките ми мечти с тази звездна личност, която обичах от години, бяха изчезнали".

Приятелят, на когото тя се обадила след това, Алекс, си спомня, че Лили е била в истерия. Разказва, че Нот е оставил на Лили гласово съобщение, в признавал, че е направил нещо нередно.

Според Лили съобщението било следното:

"Прекарах си приятно и наистина ще ти бъда благодарен, ако не говориш с приятелките си за това. Ако можем да запазим това между нас, ще бъде чудесно".

Изданието цитира и текстови съобщения между Лили и Нот, които според доклада са изпратени през март и април 2015 г.

  • "Между другото трябва да попитам хареса ли ти нощта ни миналата седмица. Мисля, че беше много забавно, но не бях съвсем сигурен как се чувстваш ти."

На това Лили отговаря:

  • "Хм... Със сигурност се наслаждавах на компанията ти. Страхотен разговор. Не искам да навлизам в подробности чрез текстово съобщение, но се почувствах леко използвана... Може би е по-добре да се чуем по телефона, но в в момента не мога да говоря".

След което Тузара я поканил да излязат да пийнат някъде. 

Разкритията се появяват една седмица след завръщането на героя на Нот от "Сексът и градът" Джон Джеймс Престън, известен още като Тузара, в "И просто така"... Покрай сериала се шумя изключително и тъй като в първия епизод Тузара умира вследствие на инфаркт

В реалния живот Крис Нот е женен и има две деца.