Пътуването с ретро влак е не просто начин да достигнем до дестинацията си, но и възможност за вълнуващо приключение, което ни пренася назад във времето.

През месец юли любителите на ретро изживяванията ще имат възможността да се потопят в едно незабравимо пътуване с ретро влак по теснолинейката от гара Септември до гара Велинград и Цветино. 

Този специален туристически влак ще пътува всяка събота и неделя, предлагащ ни уникално изживяване и възможност да се върнем назад във времето.

ИСТОРИЧЕСКИ ВАГОНИ И ВЪЛНУВАЩ МАРШРУТ

Композицията на влака включва два ретро вагона, един стандартен пътнически вагон и вагон-фургон, теглени от дизелов локомотив.

Снимка: БДЖ

Първият ретро вагон е доставен през далечната 1926 година, докато вторият е от 1941 година. Стандартният седящ вагон пък е от първата половина на 70-те години. 

Тези вагони ни предлагат възможността да видим и усетим как е изглеждало пътуването с влак през различни периоди от историята на теснолинейката.

ПРОГРАМА И ГРАФИК НА ПЪТУВАНИЯТА

Първото пътуване на ретро влака ще се състои на 6 юли, когато град Велинград отбелязва своя празник и започват 51-вите Велинградски празници на културата.

Снимка: БДЖ

Влакът ще тръгва от гара Септември в 09:30 ч., ще пристига във Велинград в 11:20 ч., и ще продължава до Цветино, където ще бъде в 12:00 ч.

В обратното направление композицията ще тръгва от Цветино в 12:25 ч., ще пристига във Велинград в 13:00 ч., а след престой за кратка разходка, ще потегли отново към Септември в 14:25 ч., със спиране на гара Цепина за посещение на Дом-музея на теснолинейката.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ РЕТРО ВЛАКА?