Старият Джеймс Бонд още не си е отишъл (не по негова воля), но почитателите на шпионската поредица вече се опитват да познаят кой ще е следващият актьор, който ще вземе ролята на британския таен агент с номер 007. Един от фаворитите на феновете е актьорът Реге-Жан Пейдж от сериала „Бриджъртън“ на „Нетфликс“.

Снимка: Getty Images

В интервю за шоуто на Джими Фалън актьорът сподели, че приема тази „номинация“ като награда за заслуги:

Ако си британски актьор и си постигнал нещо, което не е останало незабелязано и хората са го харесали, тогава започват да споменават думата с „Б“. Това е като значка за заслуги. Дават ти значка с думата с „Б“.

Все още е твърде рано да се говори за следващия Джеймс Бонд, макар вече да е ясно, че Даниел Крейг приключва с ролята. Преди това да се случи обаче трябва да видим последния филм от поредицата за британския агент. 25-ата лента за Джеймс Бонд трябваше да излезе по кината миналата година, но пандемията от COVID-19 провали плановете на създателите, както и плановете на почти всички в Холивуд. Премиерата беше отложена с повече от година и настоящата дата, за която е планирана, е през април, но никой няма да се изненада, ако датата бъде променена отново.

Реге-Жан Пейдж не е единственият фаворит на феновете за ролята на Бонд. Сред останалите имена, които се спрягат да получат култовата роля, са Том Харди, Майкъл Фасбендър, Ричард Мадън от „Игра на тронове“, Том Хиделстън, Идрис Елба, Риз Ахмед, Хенри Кавил, Деймиън Люис, Килиън Мърфи и Орландо Блум.

Реге-Жан Пейдж се радва, че почитателите му гласуват такова доверие, но напомня, че на този етап това са само спекулации и нищо повече от едно признание за таланта му:

Щастлив съм да имам тази значка“, каза той. „Радвам се, че съм в чудесната компания на хора, които имат същата значка. Но това е само значка.

Все пак шансовете са по-скоро на страната на чернокожите актьори, за които се смята, че може да са подходящи за ролята на Бонд. От доста време някои зрители настояват за по-голямо полово и расово разнообразие при избора на актьор за ролята. Миналата година създателите на филмовата поредица отхвърлиха възможността да има Джеймс Бонд жена, но заявиха, че не виждат причина следващият Бонд да не е чернокож.

Едно такова решение със сигурност ще предизвика доста смут сред част от феновете, но няма да е нещо, с което Реге-Жан Пейдж ще се сблъска за пръв път, ако бъде избран да е първият чернокож Бонд.

Сериалът „Бриджъртън“ по романите на американската писателка Джули Потингър (с псевдоним Джулия Куин) беше критикуван от някои зрители като неправдоподобен, защото показва чернокожи членове на висшето британско общество в началото на 19-и век.

Въпреки тези критики сериалът стана петият най-успешен оригинален сериал на стрийминг платформата и вече е гледан от над 63 милиона отделни профила.