Съществуват десетки причини един брак да се разпадне, но едва ли някога ви е хрумвало, че жена би поискала развод, защото съпругът й затяга силно капачките на бурканите. Историята е истинска и за нея разказва дамата, на която й е писнало от семейния живот и вече 5 години се мъчи да отваря буркани, за които твърди, че бъдещият й бивш съпруг нарочно затяга здраво.

"Понякога буквално се чувствам луда, че съм толкова разстроена заради капачките на бурканите", обяснява тя в социалната мрежа Reddit, където съпругата предпочита да сподели семейната си драма, запазвайки анонимност.

Всичко започнало още когато двойката нямала брак и двамата излизали на срещи.

"Първоначално започна само с нещата, които той използваше, а след това с течение на времето се пренесе върху всеки стъклен буркан с метален капак у дома. Той ги стягаше толкова силно, че не можех да ги отворя без чужда помощ. Не беше голям проблем, ако той беше там, но ако бях сама, беше толкова дразнещо. Повече пъти, отколкото мога да преброя, съм отваряла нов буркан с нещо, защото не можех да отворя стария буркан", разказва анонимната съпруга.

Снимка: iStock

Нейният мъж твърди, че имал навика да затяга допълнително, за да "запази храната свежа". Въпреки това невъзможността на жената да има достъп до съставките и продуктите в бурканите без него пречела на деня ѝ и предизвиквала търкания в отношенията им.

Проблемът станал нетърпим, след като съпругът ѝ я оставил вкъщи в продължение на 10 дни без нито една отворената капачка.

Един буркан с кисели краставички се оказал крайпътният камък, който ускорил разпадането на брака им.

"Първия ден, когато го нямаше, откривам буркан, който не мога да отворя. Бях раздразнена и тъкмо отивах до магазина, за да купя нови кисели краставички, когато съседът ме поздрави и каза да му кажа, ако имам нужда от нещо, докато мъжът ми е извън града".

Съседът отворил буркана, но неволите й продължили.

"На следващия ден го видях навън и го помолих да отвори още един буркан. Той предложи да дойде и да отвори всички буркани. Съгласих се и той влезе, отиде до хладилника и отвори всички буркани с изключение на 2, които не можа да отвори", пише още тя.

Тогава приятелски настроеният съсед предложил да вземе последните два буркана в дома си, където имал няколко инструмента, с които да помогне за отварянето на капачките. Усилията му завършили с един счупен буркан със смокини.

Оказва се, че и съседът е наясно със семейните драми в дома им, споделяйки, че през годините е чувал неведнъж жената да крещи заради здраво затегнати капачки.

В този ден отчаяната съпруга осъзнава, че не може да продължава повече така и взема решение за развод. Съпругът й буквално остава безмълвен, когато научава за решението й.

Снимка: iStock

"Ето до какво се свежда животът ми. Развеждам се, защото капакът на пастата ми от люти чушки е бил прекалено стегнат", завършва тя и моли други потребители на социалната мрежа да коментират решението ѝ. "Приятелите ни и семействата ни ме смятат за луда. Какво мислите вие?"

Много потребители подкрепиха решението й да се разведе, като мнозина се съгласиха, че съпругът й го прави нарочно.

"Не, не се развеждаш заради капачките на бурканите, а защото съпругът ти те тормози заради спорта", пише един от тях.

"Просто си представям как този пич всяка вечер се промъква в тъмната кухня, за да затегне всички капачки на бурканите, докато маниакално се смее“, гласи друг коментар.

Снимка: iStock