Анджелина Джоли е готова да предостави доказателства за домашно насилие в хода на делото й за развод с Брад Пит. Според съдебни протоколи, получени от The Blast, актрисата има желание да предостави такива улики. 

Освен личните й показания, тя има и документи с показания от малолетните им деца. За да се случи това обаче и Брад, и Анджелина трябва да дадат разрешение децата им да участват в съдебните дела като свидетели. Двамата имат общо 6 деца - Мадокс, Пакс, Захара, Шайло и близнаците Вивиан и Нокс. Дали ще бъдат свидетели по делото, предвид обтегнатите отношения между родителите им, не е ясно. 

Сагата с развода на двойката продължава вече пета година. 

В резултат на работата по делото Брад Пит беше разследван от ФБР. Социалните служби в Лос Анджелис пък се отзоваха на сигнал за вербално и физическо насилие над Мадокс по време на полет. По-късно съдът обяви, че насилие не е имало. Актьорът се бори за попечителство над непълнолетните си деца, което да е 50/50. 

Снимка: Getty Images

Двойката реши да сложи край на брака си през 2016 г.

През октомври 2020-а Анджелина Джоли се раздели с един от най-скъпите си бракоразводни адвокати - Прия Сопори. Тя е бивш федерален прокурор и е работила заедно с друг от адвокатите на актрисата Саманта ДеДжийн.

Миналата година Анджелина пожела съдията, който води делото, да бъде сменен, след като откри, че той е работил с някои от адвокатите на Брад Пит и не го е съобщил. От своя страна Брад Пит и екипът му не били  съгласни с промяната.

Според "Дейли мейл" бившата двойка е привлякла експерти по сигурността от два континента, лични асистенти и телохранители, детски психолози и лекари, които ще дадат техните показания в предстоящото дело. 

Снимка: Getty Images

Двамата все пак са стигали и до някои съгласия по време на раздялата си. И Брад, и Анджелина изключително много държат на образованието на децата си. Що се касае до това, те предпочитат традиционния подход в избора на училища. В интервю за "Вог" Анджелина споделя, че често им помага за домашните, независимо дали от дома си, или виртуално от разстояние.