Теса Томпсън се превъплъти в ролята на Валкирия в "Тор: Любов и гръмотевици" - режисирания от Тайка Уайтити филм на "Марвел", като разкри, че сексуалността на героинята ѝ е била основна точка на обсъждане преди и по време на снимките.

38-годишната Томпсън, която изпитва влечение както към мъже, така и към жени, но предпочита да не се определя като бисексуална, сподели: "Говорихме много за това, беше голяма тема на разговор. Защото смятам, че с право има истинско желание у зрителите да видят, че героите са много ясно ЛГБТИ в тези пространства. И мисля, че е изключително важно да има представителство."

Снимка: Getty Images

"И също така, като хора, мисля, че не се определяме от нашата сексуалност и от това кого обичаме. И затова понякога си мисля, че да се обвърже един разказ изцяло с това е начин всъщност да се намали човечността на героя. Защото не им позволяваш да бъдат нещо друго".

Снимка: Getty Images

Теса признава, че е трудно да се изследва въпросът в истинска дълбочина във филм като "Тор: Любов и гръм". Въпреки това тя се надява, че един ден това ще се случи. Това се превръща в единствената сюжетна линия, особено във филм като този, в който, честно казано, няма много място за сюжет, допълни тя пред Yahoo Entertainment.

Снимка: Getty Images

"Така че имаше много разговори по отношение на това как да се отнасяме към това с Валкирия. И аз лично се чувствам много добре, когато стигнахме дотам. Надявам се, че тя е персонаж, с който феновете продължават да се свързват, че имаме много време да я изследваме, в цялата ѝ човешка същност. Но дали ще намери любовта в този филм, или не, не означава, че тя все още не е страхотен куиър персонаж, който е отворен да намери любовта, когато това има смисъл", каза още актрисата.