„Най-хубаво през лятото е да отидеш дори за малко на гости на Владо и на Марта, на морето. Да ти разказва Владо за български царе и виенска архитектура, за ботаника и откраднати фонтани.
Да се смееш с Марта на плажа, да шляпате двете безцелно по морския бряг, да ви е тихо, да ви е радостно, да пищят гларуси, да ядете риба и таратор. Да споделите заедно щастието, че просто ви има.
После да отвлечете Владо Пенев и да пътувате заедно към Варна и Бургас, да имате „Поетите“, Юли да кара, да пеете силно в колата, да видиш препълнените летни сцени, да погледнеш в очите най-прелестната варненска и бургаска публика, да й споделите любими, български стихове, да си поплачете заедно, да се разсмеете заедно, аплодисментите, Луната, нощният път към София… Благодаря!“ – написа Теодора Духовникова в своя Фейсбук профил.

Припомняме, че проект "Поетите" изнася най-красивите български стихове извън учебната стая.

Снимка: facebook.com/teodora.duhovnikova

"Целта е да върнем хората към поезията, по начина, по който е писана – от сърце", сподели пред bTV Диана Алексиева, която стои в основата му.

"Първо започнахме да записваме видеа с Владо Пенев. После беше Теодора Духовникова. Не вярвахме, че ще има толкова голям интерес! Има видеа, които са гледани над 1 милион пъти и половина. Това ни накара да се замислим, че хората ще поискат да се видят с тези актьори и с тази поезия наживо” – поясни Диана Алексиева.

За лятото на Теодора Духовникова през 2021 г. четете тук: