За първи път в историята къщата на Жулиета – едноименната Шекспирова героиня, ще предложи незабравима нощувка за една влюбена двойна на Свети Валентин.

Платформата за наемане на жилища Airbnb обяви конкурс на сайта си, където желаещите да отпразнуват Деня на влюбените в къщата трябва да напишат писмо до Жулиета, в което да споделят защо биха били перфектните гости на Шекспировата героиня.

Побързайте, ако искате да преживеете един незабравим Свети Валентин тази година, защото крайният срок за участие в конкурса е 2 февруари 2020 г.

Победителите в конкурса, които ще прекарат Деня на влюбените в прочутата "Casa di Giulietta", ще могат да се насладят на вечеря на свещи, приготвена от майстор-готвача Джанкарло Пербелини, отличен с две звезди от "Мишлен".

Леглото в спалнята пък е оригиналното, което италианският режисьор Франко Дзефирели е използвал за снимките на филма "Ромео и Жулиета" през 1968 г.

Двойката ще получи и специална фотосесия из романтичните улички на Верона, заснета от професионален фотограф.

Снимка: Flickr/Tania & Artur

Символ на любовта, къщата на Жулиета във Верона е едно от най-романтичните места в света. Влюбени двойки от цял свят се стичат към живописния вътрешен двор на къщата, за да се врекат във вечна любов под балкона, където героите на Ромео и Жулиета признават чувствата си един към друг.

В конкурса могат да участват жителите на една от следните държави/региони: Аржентина (без Мендоса), Австрия, Австралия, Белгия, Канада (без Квебек), Чили, Китай, Дания, Франция, Германия, Хонконг, Ирландия, Индия, Италия, Япония , Южна Корея, Малайзия, Мексико, Холандия, Нова Зеландия, Норвегия, Португалия, Русия, Сингапур, Южна Африка, Испания, Швеция, Швейцария, Тайван, Тайланд, Великобритания и САЩ. От кандидатите се изисква да имат Airbnb акаунт.

Повече за условията за участие в конкурса можете да видите в сайта на Airbnb.

През април 2019 г. Airbnb обяви конкурс за нощувка за двама в Лувъра, който беше спечелен от британската двойка Даниела и Адам.