В интервю за списание "People" Лени Кравиц разказа за отношенията си с бившата си съпруга Лиза Боне. Според него тя е била много важен човек в живота му и му е оказала голямо влияние.

"Аз съм това, което съм, благодарение на общите ни преживявания. На всичко, което бях аз, на всичко, което беше тя, и на всичко, което се обедини", каза музикантът.

Снимка: Getty Images

Двамата се запознават през 1985 г. на концерт на групата New Edition. Актрисата става негова приятелка и муза и вдъхновява дебютния му албум Let Love Rule. И дори бохемският му външен вид до голяма степен е заслуга на Лиза Боне.

"Преместих се при Лиза, взех със себе си инструментите и нещата си, но някак си забравих четката си за коса. След няколко месеца косата ми отново порасна и се заплете. Лиза каза: "Аз не мога да се справя с това. Остави я така. Изглежда добре".

Дълго време той живее в сянката на своята любима, която е много по-популярна от него, но скоро албумите му придобиват огромна популярност и той се превръща в истински секс символ на своето време. Но самият Лени, според него, е живял само за музиката и е мислил само за нея. "Аз просто живеех и правех музика. Бях женен за най-красивата жена на планетата, невероятна отвътре и отвън, и не обръщах никакво внимание на това. Фокусът ми беше само върху музиката".

Снимка: Getty Images

Според Лени те са били красива двойка, а през 1988 г. им се ражда дъщеря, Зоуи. "Бяхме истинско семейство. Имахме свой собствен стил, себеизразяване, мода. Беше прекрасно време. Светът, който аз и майката на Зоуи създадохме в нашето семейство - той беше свързан с мир, любов и душа".

Снимка: Getty Images

Развеждат се, споделя Лени, защото той имал емоционални проблеми, но и двамата полагали усилия да запазят връзката си силна. "Любовта не те напуска, но трябва да намери нов начин да се впише в новия живот. Ние съзнателно искахме да направим това. Отне ни време, но тя е част от живота ми, която никога няма да напусне сърцето, душата и духа ми. Аз съм това, което съм, благодарение на нас двамата".

Снимка: Getty Images

Лени Кравиц и Лиза Боне се развеждат през 1993 г. след петгодишен брак. Те все още поддържат топли отношения, припомня БГНЕС.