Джими Кимъл ще бъде водещ на Оскарите за трети път, предаде АФП.

"Да бъда поканен да водя Оскарите за трети път е или голяма чест, или капан. Така или иначе, благодарен съм на Академията, че ме покани толкова бързо, след като всички добри в бранша казаха "не" – пошегува се той.

Снимка: Reuters

Кимъл беше водещ на Оскарите през 2017 и 2018 г. Именно през 2017 г. се случи един от най-големите гафове в историята на наградите. Организаторите объркаха пликовете и в резултат мюзикълът "La La Land" беше обявен за носител на приза за най-добър филм. Екип на мюзикъла се качи на сцената и дори произнесе благодарствено слово, когато се изясни, че наградата всъщност е за филма "Лунна светлина".

Джими Кимъл бе водещ и на телевизионните награди "Еми" през септември 2020 г. Тогава актрисата Дженифър Анистън трябваше да представи първата награда за вечерта, но Джими Кимъл обяви, че трябва да дезинфекцира плика. След като го напръска с препарат, водещият дори и запали плика с името на победителя. Вижте повече тук:

През лятото на миналата година Кимъл развесели всички с картичката, нарисувана от 6-годишната му дъщеря. „Моята 6-годишна дъщеря Джейн може би има бъдеще в Hallmark“ – коментира телевизионната звезда, визирайки най-старата и най-голяма фирма в САЩ за картички, основана още през 1910 г. Припомнете си историята тук:

Оскарите ще се проведат на 12 март 2023 г. в „Долби Тиатър“ в Холивуд, уточнява БГНЕС. За поредните драми около българската кандидатура можете да прочетете тук: