Много неща могат да се променят за три години. Поне това изглежда е посланието - както символично, така и стилистично - заложено във втората в историята корица на Vogue с Камала Харис.

По-малко от месец преди президентските избори в САЩ Харис бе представена като звезда на дигиталната корица на списанието за месец октомври.

Снимка: Instagram

Облечена в костюм с остри ревери в цвят мока и сатенена блуза в цвят слива, Харис заема спокойна, но обмислена поза на власт. За да изрази ясно посланието и позицията си, единствените редове на корицата на Vogue са „Кандидатът на нашето време“ и „Вицепрезидентът Камала Харис“.

Това е вторият път, в който Vogue подкрепя политически кандидат. Преди осем години списанието подкрепи Хилъри Клинтън за кандидат-президентската ѝ кампания от Демократическата партия, като това беше първият случай в историята на списанието, собственост на Condé Nast, когато беше направена политическа подкрепа.

Снимка: Instagram

Това е и вторият път, в който Харис попада на корица на Vogue, след като за първи път се появи на корицата на февруарския брой от 2021 г., облечена в кафяв панталон, горнище с екрю и маратонки Converse без чорапи.

Този портрет на Тайлър Мичъл предизвика толкова много полемики, че Vogue публикува ограничен тираж с нова снимка на Харис.

Снимка: VOGUE

 

Очаква се настоящата дигитална корица на Харис да достигне до около 100 милиона души чрез уебсайта на Vogue и социалните медии. 

В интервюто Харис разговаря със сътрудника Нейтън Хелър за кризата в Близкия изток, за ревността си към диаграмите на Вен и за това как е научила, че президентът Джо Байдън ще се откаже от надпреварата (докато е приготвяла палачинки).

Снимка: Getty Images

Тя също така разказва, че се е опитала да открие съпруга си Дъг Емхоф, за да сподели новината, но той е бил на курс по SoulCycle.

Фактът, че Vogue не включи Мелания Тръмп, на корицата си, когато тя беше първа дама, както това са правили нейните предшественички, е повод за недоумение от страна на Тръмп.

 

Снимка: Getty Images

Що се отнася до това дали главният директор по съдържанието на Condé и главен редактор на Vogue Анна Уинтур все още би била отворена да представи съпруга на Камала - Емхоф на корицата на Vogue, ако той стане първи джентълмен, ако Харис спечели, говорител на Condé Nast се позова на отговора на Уинтур пред друг репортер в миналото: „Защо не?“

Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK

Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM

Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK