Британският писател Чарли Хигсън е получил поръчка да напише роман за Джеймс Бонд по случай коронацията на Чарлз Трети. Хигсън е автор на пет книги за младежката серия за Бонд.

Романът "В тайна служба на Негово Величество" е поръчан от компанията "Иън Флеминг Пъбликейшънс" за издаване на 4 май, два дни преди коронацията на краля на 6 май.

Преди 60 години, през 1963 г., е публикуван десетият роман на създателя на Джеймс Бонд Иън Флеминг, който носи почти същото заглавие "В тайна служба на Нейно Величество".

Новата история за агент 007 ще го пренесе два дни преди коронацията. Бонд има задача да осуети в последния момент опит за прекъсване на церемонията от ексцентричния Ателстан от Уесекс, който иска да даде урок на Великобритания.

Говорейки за предстоящия роман, Хигсън каза: "Когато от "Иън Флеминг Пъбликейшънс" дойдоха при мен с идеята да напиша история за Бонд за възрастни, бях развълнуван – докато не осъзнах, че трябва да е готов за коронацията през май. . . Флеминг е известен с това, че пише бързо и аз канализирах тази енергия. И сега е толкова вълнуващо за мен най-накрая да вляза в света на порасналия Бонд".

"Всичко, което очаквате от една история за Бонд, е там – секс, насилие, коли, колоритен злодей с неприятен помощник и, разбира се, самият Бонд, толкова известен и същевременно толкова непознат."

Всички приходи от продажбата на книгата ще бъдат предоставени на Националния тръст за грамотност, който подпомага деца в неравностойно положение, уточнява БТА.

"В тайна служба на Негово Величество" ще бъде достъпна дигитално като електронна книга, като аудиокнига, прочетена от Чарли Хигсън, и в издание с твърда корица от 4 май 2023 г.

Припомняме, че през октомври Даниел Крейг получи от принцеса Ан същото отличие, каквото притежава и изиграния от него Джеймс Бонд – кавалер на ордена "Свети Михаил и Свети Георги". Британският актьор се превъплъти в Агент 007 за пети и последен път във филма "Смъртта може да почака" (2021).

Джеймс Бонд участва заедно с кралица Елизабет в откриването на Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 г. Вижте забавния клип тук: