Човек може да пътува дори да седи вкъщи, като разглежда снимки, слуша музика или чете книги. Но все пак е хубаво да посещаваме местата, за които мечтаем. Посетете тези 7 места преди да навършите 30, за да научите повече и за себе си, и за света около вас.

Крушунските водопади
Бързо течащата вода на Крушунските водопади ще ви покаже реално как тече самият живот. Затова не пропускайте да ги посетите, преди да сте навършили 30. Мястото е изключително красиво, а и лесно достъпно. Намира се до село крушуна, Ловешка област. Около реката е обособена еко пътека, така че да може да се насладите на красивата гледка от различни места.

Резово
Село Резово е най-крайното южно българско населено място. От малкото му плажче се разкрива красива гледка към дивите пясъчни плажове на съседна Турция. Може да се разходите по течението на река Резовска, както и да запалите свещичка в параклиса "Св. Йоан Кръстител", кацнал на самия нос на брега. Ако до този момент границите на България са били за вас само термини от учебниците по география, сега реално може да видите до къде се простира България на юг.

Дяволското гърло
В културата и антропологията на българите много устойчиво стои магическото начало и езическите ритуали. В Родопите има много места, свързани именно с тях. Пещерата Дяволското гърло се намира на 1,8 км северно от Триград. Една от легендите, свързани с това място, е че именно тук Орфей се спуска в подземното царство на Хадес, за да спаси любимата си - Евридика. Пещерата се е получила се е от действието на река, падаща под земята от 42 m височина. Тя е и един от 100-те национални туристически обекти и при посещение може да си сложите печат в книжката, ако искате да съберете всички 100.  

Париж
На 30 в Париж. Това може би е подаръкът за рождения ден, за който мечтаят много жени. Казват, че на 30 жената разгръща много пълноценно своята женственост. Романтиката на Париж може само да придаде допълни положителни емоции на това случване. Френски кроасани, качествена козметика, красиви дрехи, шансони, а защо не и френски целувки?

Атина
На 30 години със сигурност вече ще имате сетивата да откриете Атина зад бетона и смога, които обикновено описват гръцката столица. Защото зад шума и хаоса на административния център на Гърция се крият много исторически и архитектурни забележителности и прекрасни места за хранене и забавления.

Лондон
Чувството за хумор на британците е нещо, което може да опознаете само ако наистина контактувате лично с тях. Ако ви се иска да научите повече за този тънък талант, както и сами да се убедите толкова ли е лошо дъждовното време и защо чаят се пие винаги с мляко, Лондон е вашата дестинация.

Фюсен, Германия
Пораствате, а не искате да губите детското в себе си? Задължително посетете замъка Нойшванщайн в подножието на Баварските Алпи. Това е замъкът, който служи за образец на емблемата на анимационното студио на Уолт Дисни. Той е и най-известният замък (в превод името му означава Лебедова песен) на баварския крал Лудвиг II.