Пътешествията са онази част от живота, която ни обогатява с най-много емоции, настроение, знания и опит. Затова използвайте всяка възможност да посетите непознати места, да се срещнете с нови хора. Всяка дестинация има свой уникален дух и атмосфера и могат да бъдат усетени по различен начин от хората, в зависимост от тяхната възраст, обкръжение, предварителна нагласа и т.н.


Шипка, Царевец, Мадара
Шипка е място с история и особено значение за България. А какво по-хубаво от това да познаваме историята си. Онова, за което до този момент само сте чели в учебниците, може да се усети именно на едно такова място. Затова уверено го поставяме в списъка с местата за посещение преди 20. В същата категория са Царевец, Мадарският конник, Рилският манастир и още много други.

Слънчев бряг
Забавленията и атмосферата, които има курортът през лятото, са насочени именно към хората на тази възраст - безспирни партита, промоции на алкохол, свалки, неспирен купон. На Слънчев бряг може да изкарате незабравима почивка в буквалния смисъл – от танци, недоспиване и шотове може нищо да не помните. Със сигурност ще упражните английския и немския си, защото курортът се пълни с чужденци, които го предпочитат именно поради гореизброените причини. Една луда младежка атмосфера, в която може да се потопите изцяло и без никакви задръжки преди да навършите 20 години. Мястото е прекалено шумно за по-възрастните и прекалено населено за семейства с деца.

Камен бряг
По традиция на Камен бряг се посреща първото юлско слънце. Разбира се, първите му лъчи посрещат и на други места по морето, както и в планините. Но Камен бряг е официалният бряг за къмпингуване и музика по това време на годината. Преживяването е страхотно и си залужава всеки час безсъние.

Вама Веке, Румъния
Малкото селце на самата граница с България носи приятен хипарски дух. Преди да навършите 20 е чудесно да направите трип с компания до там, да спите на палатка в двора на някоя къща, да усетите битническата атмосфера, да изкарате допълнително пари като продавате ваши ръчно изработени бижута, дрехи или друго.

Македония
Изберете си което и да е място в нашата съседка и го посетете. Само така ще се сдобиете с лични впечатления от там, както и мнение по вечния въпрос имаме ли много общо с македонците, едно цяло ли сме или нации с много разлики.

Кушадъсъ, Турция
Това е само един от възможните курорти за посещение там. Включваме го в списъка като възможност абитуриентите да посетят нашата страна съседка на бала си и да се сдобият с много приятни впечатления, вместо да похарчат хиляди левове за обувки и тоалети, които ще облекат само един път.