Росина и Радостин се запознават във Facebook покрай общата им страст – фитнеса. Тя е от Габрово, но живее в София, а той е в родния си град Роман. Искрата пламва година по-късно, през януари 2017 г., когато започват да си пишат по-често.

„Бях си го харесала, но той нямаше шофьорска книжка, затова запалих колата и отидох до Роман. Беше 13 февруари, а на следващия празничен ден се целунахме за първи път. След като си взе книжката, той дойде в София и станахме неразделни“ – споделя пред LadyZone Росина, която работи като спортен статистик за международна компания.

Радостин се занимава професионално с натурален културизъм (без стероиди) и през септември 2018 г. Росина го придружава в Париж, където той печели Първа награда на състезание по бодибилдинг. След триумфа двамата отиват до Айфеловата кула, а той записва със селфи стик кратко видео и изненадва момичето на своето сърце с предложение за брак. Така изненадата и емоцията са документирани завинаги.

Сватбата се пада в петък, защото избират дата, съчетаваща любимите им числа – 16.08. Предсватбената фотосесия на 15 август е на Белоградчишките скали, а самата сватба е във Враца – „добър междинен вариант между Габрово, София и Роман“ по думите на булката.

„Избрахме ресторант, към който има и хотел, за да отседнат там гостите. Сама се заех с организацията, което бе грешка по две причини. Първо, не бях ходила по сватби, нямах опит. И второ, съветвам булките да ползват сватбен агент. Накрая разликата в похарчените пари е съвсем малка, но агентът знае всичко как и откъде да осигури. Съжалявам, че не предвидих welcome drink в паузата от час и половина между ритуала и тържеството в ресторанта. Мислех, че хората ще си намерят някакво занимание в парка, но те скучаеха“ – споделя Росина.

Украсата с цветята и булченския букет тя поверява на своята приятелка Александра Любенова, а фотографът Андро Дюлгерян е избран лесно, тъй като „отдавна го следя във Facebook и ми харесва как работи“.

Снимка: Андро Дюлгерян

Два дни преди събитието Росина къса връзки на глезена и се налага да сложи гипс. Малко преди тържеството го заменя с ластичен бинт, за да е по-подвижна. В крайна сметка, вечерната сватба със 120 гости минава успешно, а най-емоционалните моменти за булката са два: когато баща й и Радостин я виждат за първи път с роклята.

„Църковния брак го оставихме за друг път. Не съм кръстена и не искахме всичко да става набързо. Освен това така ще имаме повод след време за второ празнуване в по-тесен кръг“ – признава Росина Цветанова пред LadyZone.

Снимките на Андро Дюлгерян публикуваме с неговото разрешение.

Снимка: Андро Дюлгерян