Тази година Свети Валентин се пада в неделя. Чудесна възможност да изпълните деня на влюбените с вълнуващи моменти, споделени в рамките на най-градските и въодушевяващи събития в столицата.

#Рисуване с къна

Стела, Ману и Хри ще ви помагат в осъществяването на невероятни изображения с кана, защото древното изкуство Мехнди е сред най-елегантните и модни начини да разнообразим външния си вид. Можете да го направите на по чаша чай, като цената варира от 5 до 20 лв. в зависимост от големината на рисунката.

Къде? Йога студио Сантоша, ул. Георги Бенковски 11.

***

#На пазар

Традиционното за модерния столичен клуб – Culture Beat, събитие, озаглавено „Culture Beat Parzar” e модното мероприятие на модни софиянци и не само.

Къде? Culture Beat, бул. България 1, на гърба на НДК.

***

#Диви и красиви

HARMONICA събира приятели, за да сподели радостта си от живота в рамките на един красив неделен ден, изпълнен с любов и добри чувства. За случая са предвидени апетитни храни и напитки (навън ще дими скара, вътре ще ухае на греяно вино), красиви подаръци, приятна музика, занимателни работилници за деца, активности с кауза, кино.

Къде? Тенис клуб Малееви, бул. Никола Вапцаров 57.

***

#Аперитиво за двама

Св. Валентин не би бил същи от сладки изкушения, разтапящи сърцата от удоволствие. Заслужава си да се отбието до Gelateria Naturale, поне да опитате био сладоледа им. За повода, заведението е подготвило специално меню за влюбени и не само на стойност от 25 лв. То ще включва селектирано розе, плодове, френски сирена, брускети, сладоледен ринг "Св. Валентин" и... малка изненада.

Къде? Gelateria Naturale, ул. Цар Иван Шишман 12А.

***

#Песни за влюбени

Албумът "Songs for lovers" съдържа едни от най-лиричните балади на Чет Бейкър, а столичният джаз клуб – Studio 5, ще се изпълни с мелодичната меланхолия, присъща за един от най-великите разказвачи на любовни истории. 

Къде? Studio 5, бул. България 1, на гърба на НДК.

Начало: 18:30 ч., вход – 10 лв.

***

#"Травиата" с диригент Биаджони

В предстоящата "Травиата" Маестра Биаджони е не само диригент на спектакъла в Зала 1 на НДК, но и режисьор и стилист. Разликата между класическия оперен спектакъл и постановките на Любка Биаджони е, че за нея музиката е винаги на първо място, а режисурата идва след това.

Къде? Национален дворец на културата, бул. България 1.

***

#"Божествена комедия" с Деян Донков и Радина Кърджилова

14 февруари е дата на официалната премиерата на новия тийнейджърски концерт със звездното участие на Деян Донков, Радина Кърджилова и Михаела Филева. Пригответе се историята да ви преведе през деветте кръга на ада заедно с римите на ренесансовия поет Данте Алегиери. Воден от Вергилий ще премине и през Чистилището, за да се срещне със своята любима, която го очаква в Рая. Билети на касата и сайта на Софийска филхармония.

Къде? Зала "България”, ул. Аксаков 1.

Следва продължение...