Скандинавският бог Тор стана доста популярен през последните години, заради трите екранизации по комиксите на Marvel с участието на Крис Хемсуърт. През следващата година ще започне работата по четвъртата част на филма за Тор, но този път почитателите му ще бъдат изненадани – вместо мускулестият рус мъж, магическият чук Мьолнир ще бъде използван от жена. Натали Портман ще се завърне в ролята на Джейн Фостър, земната любов на Тор, която ще вземе силата и мисията на викингския бог.

След „Тор: Светът на мрака“ Джейн изчезна от историята за доста време, преди да се появи в „Отмъстителите: Краят“ за малко. Ако предстоящият филм „Тор: Любов и мълнии“ следва историята в комиксите, ни предстои да разберем, че през това време Джейн е била диагностицирана с рак на гърдата и се бори за живота си.

Снимка: Getty Images

Когато поема ролята на Тор и образа на богиня на мълниите, болестта ѝ ще изчезва за известно време, но после ще се връща всеки път, когато става отново човек. В рисуваната история героинята не успява да се пребори с болестта, която става все по-сериозна с всяка нейна трансформация и в крайна сметка умира.

Не е ясно дали и как ще се развият нещата във филма. Създателят му Тайка Уайтити сподели, че още е твърде рано да се говори за това: „Не сме сигурни дали ще използваме цялата история или само части от нея. Тези неща се променят по време на снимачния процес, а понякога и докато монтираме филма.

Това няма да е първият път в киновселената на Marvel, в който някой друг използва чукът на Тор. В „Отмъстителите: Краят“ Капитан Америка също беше намерен за достоен и успя да вдигне оръжието срещу злодея Танос. За пръв път обаче някой друг ще заеме мястото на самия Тор.