На пръв поглед семейството на английската футболна звезда Уейн Рууни е щастливо, задружно и хармонично. Той и съпругата му Колийн имат 4 сина – Кай (9), Клей (6), Кит (3) и 18-месечният Кас. Макар и бракът им напоследък да търпи обрати заради изневерите и прекаляването с алкохола на футболиста, Колийн е готова на всичко, за да го спаси.

Последната информация, която таблоидите широко дискутират, е отчаянието, което е обзело 33-годишната футболна съпруга да имат момиче. Британският “The Sun” твърди, позовавайки се на свои източници, че госпожа Рууни е пътувала по-рано тази година до Мексико, за да проучи възможностите за процедура, която позволява на родителите да изберат пола на бебето и която не се предлага във Великобритания.

Колийн е дискутирала пътуването си с близки приятели. Процедурата струва 8 хиляди паунда и най-общо представлява вземане на яйцеклетки от жената, които се оплождат със сперма от бащата. 1 или 2 от оплодените вече ембриони, които са с  желания от родителите пол, се имплантират обратно в утробата на майката. Останалите се съхраняват за бъдещи цели.

„Колийн обича момчетата си повече от всичко, но тя никога не е крила, че би искала да има и дъщеря“, посочват неназовани източници на британското издание, допълвайки „Тя също е казвала, че ако има още едно момче, пак ще бъдат щастливи.“

Още докато е бременна с третото им дете, Колийн споделя в интервю пред HELLO!, че иска момиче „Не ми пука честно казано. Но едно момиченце би допълнило семейството ни.“

Новината за процедурата по селекция на пола идва, след като таблоидите обсъждаха широко Уейн Рууни и желанието му да спаси брака си, като загърби миналото си с алкохола и чашката.

Образът на Колийн сред великобританците е на спокойна и отдадена майка и съпруга, а поглеждайки в профилите й в социалните мрежи виждаме, че по-голямата част от постовете й са свързани с 4-те й деца и нейния звезден съпруг, с когото в началото на юни празнуваха 12 години брак заедно.