Великият класик на думите и виртуоз на любовта, пленена в стихове, Шекспир получава голямо вдъхновение от собствената съпруга. Още на 18 години той се жени за 26-годишната Ан Хатауей. Много хора разпознават в това име само актрисата, изиграла роли в "Дневниците на принцесата" и "Дяволът носи Прада". Но има ли друго общо между поета, живял преди векове съвременната актриа? Оказва се - да, и то не малко!

„Животът е твърде кратък, за да те обичам само веднъж, обещавам да те потърся в следващия живот“, пише Шекспир на съпругата си Ан Хатауей. Години по-късно актрисата Ан Хатауей се омъжва за Адам Шулман, който изключително много прилича на Шекспир.

Съвпадение или съдба?

 

Снимка: Колаж: LadyZone.bg

Шекспир се жени за съпругата си доста млад. Свидетелството за брака им е издадено на 27 ноември 1582 г. На следващия ден двама от съседите на Хатауей дават гаранции, че няма законови пречки за брака. Сватбената церемония може би е организирана набързо, тъй като канцлерът на Устър издава специално разрешение предварителните публични обявявания да се намалят от обичайните три до едно,

Шест месеца по-късно Ан ражда своята дъщеря Сюзан, кръстена на 26 май 1583 г. Две години по-късно се раждат и близнаците Джудит и Хамнет; кръстени са на 2 февруари 1585 г. Хамнет е единственият син на Шекспир, но умира твърде рано - едва на 11 години.

Съпругата на Уилям Шекспир умира през 1623 г.

 

 

 

Ан Хатауей започва да се среща с актьора и дизайнер на бижута Адам Шулман, след като приключва връзка с италианския бизнесмен Рафаело Фолиери. Двамата се срещат за първи път на кино фестивал в Палм Спрингс. Говори се, че било любов от пръв поглед. 

"Ще се омъжа за този човек - знаех го още от началото", споделя в интервю за Harper Bazaar през 2014 г. актрисата.

През 2011 г. обявяват годежа си, a eдна година по-късно се женят в градчето Биг Сър, Калифорния. Ан казва своето "Да" облечена в рокля на Валентино.

В интервю за ELLE Хатауей споделя "Знам, че сега все повече се говори, че жените сме силни и нямаме нужда от никого. Но аз имам нужда от своя съпруг. Той ме промени. Към по-добро!"

Снимка: Getty Images