Малко след като Бритни Спиърс обяви новината, че се е сгодила за приятеля си Сам Асгари, заваляха коментарите и не всички бяха поздравления. Някои от последователите на поп звездата я призоваха да подпише предбрачен договор, за да защити богатството си.

От двамата Бритни е значително по-богата. Тя е една от най-популярните певици от края на миналия и началото на този век, докато бъдещият ѝ съпруг е фитнес инструктор, известен най-вече с това, че има връзка с певицата.

Призивите за предбрачен договор ядосаха певицата и тя затвори акаунта си в Инстаграм, но малко по-късно обяви в Туитър, че причините са съвсем други:

„Не се притеснявайте, приятели, просто си давам почивка от социалните мрежи, за да отпразнувам годежа си“, написа тя. „Скоро ще се върна.“

От своя страна Сам Асгари прие случващото се на шега.

„Благодаря на всички, които са загрижени за предбрачния ни договор“, написа той. „Разбира се, че ще подпишем железен договор, който да предпази джипа ми и колекцията ми от обувки в случай, че един ден тя ме зареже.“

Един от хората, които призоваха за предбрачен договор, беше актрисата Октавия Спенсър. След като видя реакцията на Бритни и почитателите ѝ, Спенсър побърза да се извини.

„Намеренията ми бяха да ги разсмея, а не да им причиня болка“, написа тя. „Писах им лично, за да се извиня и сега се надявам да възстановя поне част от щастието, от което бяха ограбени.“

Това ще е третият брак на Бритни. Първият беше за приятеля ѝ от детинство Джейсън Александър, но бракът беше анулиран само след няколко часа. Втората сватба на певицата беше за танцьора Кевин Федерлайн. Този брак продължи около 3 години и от него Бритни Спиърс има две деца.